Een hele rare combi

 

En toch was het een aantal jaar geleden een onderdeel bij de Olympische Winterspelen

 

Zit je ook elke dag met spanning op de bank geparkeerd om onze Nederlandse Olympiërs aan te moedigen tijdens al die zenuwslopende wedstrijden? Wij wel. Vorige week waren we met de hele redactie bij het Heineken Hoek café in Amsterdam om het schaatsen te bekijken. Meeschreeuwen, handen in de lucht, klappen, een ooohhh hier en een aaaah daar. Het is zó belachelijk leuk. 

 

Nu heb ik iets gehoord waardoor ik eigenlijk een beetje teleurgesteld werd in die Olympische Spelen. Vroegaahhh was blijkbaar dus écht alles beter. Want voor de Spelen in 1988 en 1992 bestond dus gewoon het onderdeel ski-ballet. Nooit van gehoord? Ik tot nu toe ook niet. Hebben we dus echt iets gemist! Want als je naar het filmpje hieronder kijkt is het toch gewoon lachen, gieren en brullen?

 

 

Het is een soort figuurschaatsen maar dan op skies. Van stokken die ritmisch in de lucht gegooid worden, tot semi-charmante sprongetjes, danspasjes en benen die omhoog, naar links, rechts, onder, gewoon alle kanten op gezwiept worden. Ik vind het ontzettend knap. Als ervaren skiër (al zeg ik het zelf) snap ik niet hoe ze het doen. Een salto? Hoe.doen.ze.dat? Bizar.

 

Nu stel ik voor dat we met z’n allen een petitie tekenen om ervoor te zorgen dat ski-ballet weer terugkomt naar de Winterspelen. Het is véél te leuk om zo maar overboord te gooien. We hebben vier jaar om ervoor te zorgen dat het terugkomt. Moet wel lukken toch? 

 

 

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Haar vriend woont en werkt in het Londen. Zelf is ze gek op reizen, shoppen en wijn. Samen met haar broer woont ze in het hartje van Amsterdam. 

 

Beeld: Grantland.com