Heerlijke video’s om te kijken

 

Nog steeds heb ik het gevoel dat ik toch ietsje te oud ben voor TikTok, maar ik kan het niet helpen: ik ben verslaafd.

 

 

 

Doelloos en hersenloos scrollen en voor ik het weet is er weer een uur voorbij. Niet bepaald productief dus, maar ik vermaak me er prima mee. En toch grappig hoe zo’n app voor het grootste gedeelte helemaal goed doorheeft wat ik fijn vind om te kijken. Momenteel bestaat mijn algoritme vooral uit Harry Styles, kattenfilmpjes, kookvideo’s en de meest satisfying filmpjes. En over die laatste wil ik het even met je over hebben.

 

Want ik ben daar sowieso niet de enige in, die filmpjes zijn namelijk razend populair, maar waarom is het zo rustgevend om naar te kijken? Daar zijn dus serieus onderzoeken naar gedaan en wat blijkt: bij het kijken van dit soort video’s komen er serotine en dopamine vrij. Hartstikke logisch dus dat we hier vrolijk van worden. Herkenbaar? Ik heb even een paar héél fijne voor je op een rijtje gezet.

 

@ayame.p #duet with @Maximus #PaperCut ♬ Chopin Nocturne No. 2 Piano Mono – moshimo sound design

 

 

@icesportss Replying to @?Raylee? Is this enough sand to satisfy you? #satisfying #satisfyingvideos #shuffleboard #sand #foryou #fyp ♬ Benny and Chiquitita – reymifasol

@shreddervs #shreddermachine #shredder #oddlysatisfying #popit #satisfying ♬ original sound – ShredderVs

@shreddervs #shreddermachine #shredder #oddlysatisfying #satisfying #shredding ♬ original sound – ShredderVs

@griseldawalshzpo870 #oddlysatisfying #satisfying #foryou ♬ original sound – Ian Asher

@danwoolleyy #duet with @hydraulic compressor Smash or Pass random object edition? That ending tho? #ASMR ♬ original sound – hydraulic compressor

 

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer