Heb jij ook zin in een beste vriendin?

 

Kleine meisjes houden vaak een lijstje bij wie hun beste vriendin is. De ene week is Marietje hun best friend forever. De week erna is dat dan weer een ander grietje. Soms groeien die vriendschappen je hele leven met je mee. Soms ook niet en moet je weer op zoek naar een nieuwe.

 

Wist je dat ruim 1 miljoen Nederlandse vrouwen geen beste vriendin hebben maar dat wel heel graag zouden willen? En dat meer dan de helft van de vrouwen in Nederland zich eenzaam voelt?  Uit onderzoek door het tijdschrift Vriendin en hun internetplatform VriendinnenOnline.nl blijkt ook dat 30 procent van de dames niet tevreden is over hun huidige vriendschappen.

 

Wow, dat vind ik best veel. Als ik zo mijn eigen lijstje met vriendinnen naga, zit er daar geen een meer bij van de lagere school. Na mijn zoveelste verhuizing is dat contact helemaal verwaterd. En als we elkaar echt de moeite waard hadden gevonden, dan hadden we misschien wel beter ons best gedaan om elkaar te blijven zien. Sommige vriendschappen hebben het niet overleefd omdat we anders dachten over nieuwe liefdes of de opvoeding van onze kinderen. Niet leuk en reuze ongezellig maar het is niet anders…

 

 

Heb jij ook zin in een nieuwe vriendin of kan jouw vriendinnengroep ook wel een boost gebruiken, maar vind je het lastig om op nieuwe mensen af te stappen? Dan kun je op woensdag 24 april meedoen aan de eerste speeddate voor vrouwen. Het is de bedoeling dat je op deze avond je nieuwe vriendinnen in het echt ontmoet en er zo misschien wel een leuke vriendschap begint. Het online platform VriendinnenOnline.nl heeft daar ervaring in want sinds 2014 zijn er via hun website al meer dan 180.000 nieuwe vriendschappen ontstaan. Hoe gezellig is dat.

 

Het hebben van vriendinnen is goed voor je gezondheid. Hoeveel je er hebt of op welke plaats die op je ranglijstje staan is natuurlijk helemaal niet belangrijk.

Maar uit onderzoek blijkt dat als je er geen hebt, dat dan heeft hetzelfde effect heeft als het roken van vijftien sigaretten per dag. Bizar!

 

Daarom vind ik het zo bijzonder dat ik via via weer met mijn oude hartsvriendin Q. van de middelbare school in contact ben gekomen. We zien elkaar binnenkort na ruim twintig jaar weer. Inmiddels hebben we allebei een heel leven achter de rug en elkaar een heleboel te vertellen. Dat past vast niet in een zondagmiddag…

 

Voor meer informatie over de speeddate, kijk dan op vriendin.nl/speeddate.

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit