Heb je gehoord wat de Belgen nu weer bedacht hebben?

Ben ik de enige die er he-le-maal niks van snapt?

 

 

Onlangs schreef ik (naar aanleiding van een pindakaaspomp) een stuk over nutteloze uitvindingen. En ik bedacht er toen zelf ook maar meteen een paar. 

 

Zo had ik het over een controle-ledje voor op je lamp, waaraan je kunt zien of het licht aan (of uit) is. Leek me reuze handig. 

 

Ook verzon ik een plastic cabine waarmee je niet nat werd onder de douche. En verdomd; nog geen twee weken later is ‘ie al verkrijgbaar in de versie voor alleen je gezicht. 

 

Nou, dáár had ik niet op gerekend hoor! Zo snel, dat vond ik wel een wonder. 

 

Maar wellicht komt het apparaat om de bubbels uit je bruiswater te filteren er binnenkort dan ook wel. En is de thee in de smaken cappuccino en latte macchiato, of de camera waarmee je je waakhond in de gaten kunt houden, dan ook wel snel verkrijgbaar in Nederland. 

 

Je weet het niet, hè. Maar we wachten het gewoon maar af. 

 

We wachten het af, terwijl de Belgen ondertussen zo hun eigen dingen bedenken waar je je vraagtekens bij kunt zetten. En één daarvan zag ik vanmorgen in een filmpje. 

 

Ik zag namelijk dat zij een fietspad hebben gebouwd om toeristen mee te trekken. Een fietspad dat fijn tussen de bomen loopt. 

 

Niet zo heel erg speciaal, zou je denken. Er zijn talloze plekken op aarde waar de fietspaden tussen de bomen lopen. 

 

Maar daarom deden de Belgen er iets nóg specialers mee! Ze brachten het fietspad namelijk omhoog! En ze brachten het zó ver omhoog dat het zich nu tussen de boomtoppen bevindt. 

 

Huh?? Wat zal dat gekost hebben?, denk ik dan. En waarom?? 

 

 

Waarom op grote hoogte een fietspad aanleggen, waardoor je alleen nog een heel klein stukje van de bomen kunt zien? Dan kun je toch net zo goed een fietspad op de grond aanleggen, en de bomen dan gewoon inkorten? Of ben ik nou gek? 

 

En ik kon er niets aan doen, maar het deed me meteen denken aan die mop van die dure Belgische raket. Ken je die nog? 

 

De Belgen hadden eens 995 miljard uitgegeven aan een raket. Hoeveel? Ja echt, 995 miljard! 

 

Dat moet dus een hele beste raket geweest zijn voor dat geld. En je mag er dus van uitgaan dat er over dat budget goed was nagedacht. 

 

Maar waar bestond dat budget dan uit? 

 

Nou, dat bestond uit 1 miljard voor de raket, en 994 miljard voor het verlengsnoer. 

 

Goeie toch? 

 

En bijna net zo grappig als dat fietspad. Alleen is dat dus echt. 

 

Door: Tineke

Tineke is schrijfster van de boeken “Toch?” en “Stof Genoeg” en ze blogt ook zo nu en dan. Ze woont op het platteland met één (leuke) man, twee (lieve) kinderen, drie (onbespeelde) muziekinstrumenten, vier (wisselende) mantelzorgprojecten, een (bijna) vijfde boek, haar zesde (luie) kat, en (dus) ongeveer zeven muizen.

Afbeelding van Tineke