Uit de Keuken van Brigitte B.

 

Vandaag deelt Brigitte een van haar favoriete recepten met ons. En hij is perfect voor de warme dagen die eraan komen. 

 

 

Zomerse salade

 

Dit heb je nodig

Voor 4 personen

  • 4 forse handen gemengde groene sla, gewassen en gedroogd
  • 2 pomodori in dunne plakken
  • 4 verse vijgen, geschild en in vieren gesneden
  • Stuk of 15 aardbeien, schoongemaakt en gehalveerd
  • 2 bakjes tuinkers
  • 2 eetlepels kappertjes (onder koud water afgespoeld)
  • 2 handjes geroosterde pecannoten, zeer grof gehakt

 

Voor de dressing:

  • 2 grote theelepels Franse mosterd
  • 2 eetlepels frambozenazijn
  • 4 eetlepels pittige olijfolie
  • 2 theelepeltjes bloemenhoning

 

Zo maak je het

Klop alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar.
Verdeel de sla over de borden.

Schik hierover de pomodori, vijgen, aardbeien, geknipte tuinkers, kappertjes en pecannoten en verdeel tot slot de dressing over de borden.

 

Door: Brigitte Bormans

Brigitte werkte jarenlang als culinair journalist en schreef twee kookboeken. In 2004 werd ze directeur/eigenaar van Erfgoed Logies. Maar zonder schrijven kan ze niet. Gelukkig zag Franska wel iets in haar columns, kwam van het een het ander en mag er nu ook over andere zaken worden geschreven.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Brigitte Bormans