Hartige banketstaaf

 

Na al die heerlijke chocoladeletters die we hebben gegeten hier op de redactie, heb jij ook vast en zeker chocolade in huis gehaald. Kijk anders nog een keer naar onze favorieten. We kunnen geen chocolade meer zien. Na ja, voor een dag dan. Dus maken we een hartige banketstaaf. Echt heel lekker. Misschien chocolade als toetje? 

 

Dit heb je nodig 

 

  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 ui 
  • 2 tenen knoflook 
  • 2 eieren 
  • 300 gram rundergehakt 
  • 1 el ketjap of sojasaus
  • 2 el paneermeel
  • 100 geraspte kaas 
  • Peper en zout

 

Zo maak je het 

Verwarm eerst de oven voor op 180 graden en leg bakpapier op de bakplaat en rol het bladerdeeg uit. Snijd vervolgens de ui en knoflooktenen fijn. Sudder die samen zachtjes in een pan met olijfolie en doe ze vervolgens in een kom met het gehakt, het ei, de eetlepel ketjap of sojasaus, paneermeel en geraspte kaas. Kneed dit mengsel tot een geheel. Samen met wat peper en zout breng je het mengsel op smaak. Verdeel dan het gehaktmengsel over het deeg in de vorm van een lange baan aan de onderkant van het deeg. Rol dan het deeg op en zorg ervoor dat het goed stevig is dichtgeplakt. Met een kwast smeer je wat losgeklopt ei over de staaf en daarna strooi je er wat geraspte kaas overheen.  Leg hem ongeveer 45 minuten in de oven  en laat hem eventjes iets afkoelen voordat je hem aansnijdt. 

 

 

Eet smakelijk!

 

 

Beeld: oh my foodness