Harry en Meghan keren terug naar Londen

 

Nerveuze Queen, boze Harry en een dampende roddelpers…

 

 

 

Donderdag gaat het gebeuren; het 70-jarig jubileum van Queen Elizabeth wordt gevierd. Groots. Sinds haar kroning is er niet zo uitgepakt met een publieke party, dus dan kun je je wel iets voorstellen bij de omvang ervan. Miljoenen mensen worden verwacht, de fotografen hebben de lenzen opgepoetst want de complete koninklijke familie zal samenzijn. Inclusief Harry, Meghan, Archie en Lilibet, dus je begrijpt: Londen borrelt nu al van onrust en wel hierom.

 

Harry en Meghan zullen sinds hun breuk weer voor het eerst bij de familie zijn. Harry is nog naar Londen gekomen voor de begrafenis van prins Philip, maar Meghan heeft zich de hele tijd in Montecito gehouden. Zoals in elke familie is deze familie zeker niet verschoond van problemen in de relationele sfeer. De relatie tussen Harry en William is natuurlijk zeer breekbaar op dit moment, Meghan zou prins Andrew niet willen zien en ook heeft Elizabeth de wens uitgesproken dat er geen intern gedoe zal zijn.

 

De cameraploeg die om Harry en Meghan heen zoemt voor de Netflix-serie zou ook meekomen naar Londen in de hoop daar eindelijk wat spannende mensen voor de lens te vangen. Want met die Netflix-serie loopt het allemaal niet zo best. Waarschijnlijk hebben ze de medewerking van andere royals iets te luchtigjes ingeschat. Tijdens de Invictus Games hadden ze gehoopt op Willem-Alexander en Máxima, maar die laatste kwam pas toen Meghan alweer weg was. Geen idee of dat expres was, maar toch. De meeste royals hebben niet zo’n zin om soaperiaans in een Netflix-serie te verschijnen en bovendien lijken veel mensen geen stelling te willen nemen in de strijd tussen Meghan en Harry enerzijds en het Britse koningshuis aan de andere kant. Zo hebben Meghan en Harry de burgemeester van Londen laatst uitgenodigd in hun huis in Montecito omdat de burgemeester van Londen in LA was. Hij wees dat aanbod af omdat het te lang rijden zou zijn van LA naar Montecito (1,5 uur). Veel mensen hebben het idee dat de burgemeester dit zou zeggen, maar eigenlijk vooral geen keus wil maken.

 

De koningin ziet Lillibet voor het eerst

Alhoewel het kleine meisje vernoemd is naar haar overgrootmoeder heeft ze haar nog niet in het echt ontmoet. Dat zal deze donderdag gaan gebeuren en je begrijpt dat fotografen vechten om dat moment vast te leggen. En dan graag als eerste.

 

Thomas Markle

Was er een prijs voor aandachttrekker, dan won Thomas Markle de oeuvreprijs, want ook dit event weet hij weer naar zich toe te trekken. Hij zou naar Londen gaan als ‘toerist’ zodat hij misschien een glimp van zijn kleinkinderen kon opvangen. Daarna had hij weer een medisch probleem en gaf hij weer aan toch niet te komen.

 

Los van Meghan en Harry zullen de ogen natuurlijk ook gericht zijn op prins Andrew die waarschijnlijk, nu de hele zaak Epstein in den minne is geschikt en is afbetaald, gewoon weer onder de rokken van zijn moeder mag kruipen.

 

En dan hoop ik dat we ook kijken naar die koningin die al zeventig jaar haar koninkrijk bedient en juist aan het einde, zonder man, de hardste tegenwind lijkt te hebben. Ik hoop dat het donderdag ook een beetje om haar zal gaan.

 

 

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach