Harry had dus geen suïcidale gedachten

 

Bij alles over Harry en Meghan spring ik toch een beetje op. Er schuilt nu eenmaal geen republikein in mij. Afijn, er kwam nu een pushbericht van RTL Nieuws met de kop dat Meghan Harry leerde om te gaan met suïcidale gedachten.

 

 

Dus ik dacht meteen: Harry had ook zelfmoordgedachten, net als Meghan. Maar nee, dat was juist een kop die mij moest verleiden tot het doorklikken. Ga ik verder niets van zeggen, zo werkt het nu eenmaal en in de volle zee van nieuws moet je soms een ballonfok extra opzetten om gelezen te worden. Maar hoe zit het dan precies?

 

Nou, Harry heeft een reeks opgenomen voor Apple+ met Oprah Winfrey; The Me You Can’t See, en daarin vertelt hij over de zelfmoordgedachten die Meghan had en hoe moeilijk hij het vond om daar naar te luisteren en daar goed op te reageren.

 

In hun geval, zulke gesprekken laten zich nou eenmaal lastig timen, moesten ze vlak nadat ze haar grootste angst had gedeeld naar een event waar een haag van fotografen op hen wachtte en ze elkaar constant in de hand knepen ten teken van: ik ben er voor je.

 

Nu zou hij dat anders hebben aangepakt, zegt hij. De tijd nemen en luisteren zijn de belangrijkste zaken als iemand je vertelt over zijn of haar zelfmoordgedachten. Er zijn en luisteren is misschien belangrijker dan het willen begrijpen of oplossen, is de les die Meghan hem geleerd heeft.

 

Dat deelt Harry dus met Oprah. Ik ben blij dat ik de kop verkeerd heb geinterpreteerd en Harry zelf, ondanks de zware tijd die ook hij heeft doorstaan, wél de levenslust heeft weten te behouden.

 

En ik hoop ook dat hun goede gesprekken Meghan weer helemaal in balans hebben gekregen.

 

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach