Harry en Meghan winnen (eindelijk) een prijs

 

Nou, hè hè, Meghan Markle en haar rode prins op het witte paard, Harry (de prins dus, niet het paard), zijn eindelijk een keer positief in het nieuws gekomen.

 

 

Ze hebben namelijk een prijs gewonnen, zo las ik. Ze zijn door een goed doel in het zonnetje gezet, omdat zij een ‘verlichtende beslissing’ hebben genomen en daarvoor nu een heel speciale prijs hebben gekregen. Wat een feest moet het daar thuis geweest zijn. Wat een blijdschap zal er geheerst hebben toen ze hoorden dat ze eindelijk een keer niet verguisd en op de hak genomen werden, maar gewoon gewaardeerd. Gewaardeerd om wie ze zijn en wat ze doen of laten.

 

Ja, niet dat er ook maar iemand is die ze nu beter kent, of zeker weet dat ze dit ook écht gaan doen en volhouden, maar de prijs is binnen! Hoppa! Eindelijk positief in het nieuws! Pfff.

 

Hoe dit alles gaat aflopen is nog onbekend – want soms gaan de dingen in het leven nu eenmaal nét even anders dan je je had voorgenomen – maar het voornemen was blijkbaar al genoeg om nu een keer een mooie prijs te krijgen in plaats van een lelijke sneer of een nare bijnaam. Ze hebben namelijk besloten om het bij twee kinderen te gaan laten. Althans, Harry heeft in een interview met Vogue groepen dat hij denkt dat twee kinderen voor hem wel genoeg lijkt. Of hij dat ook al met Meghan had besproken bleef in het midden, maar voor de organisatie Population Matters was dit al voldoende voor een eervolle vermelding en een geldprijs.

 

Na de geboorte van dochter Lilibet leek het de prins wel even genoeg zo. Iets wat menig ouder roept na de geboorte van een tweede, maar waar zij nu dus om geprezen worden. Een zoon en een dochter; meer smaken zijn er ook niet. Althans niet op dit moment. Wellicht komt er nog een tijd waarin we er ook nog graag een niet definieerbaar mensje bij gaan willen, maar voor nu laat de organisatie weten dat H&M, door openlijk te kiezen voor een gezin met maximaal twee kinderen, meehelpen aan een betere toekomst voor hun eigen kinderen en die van anderen. En daarmee dus een voorbeeld zijn voor andere gezinnen.

 

‘Een kleiner gezin verkleint namelijk de impact op onze planeet en zorgt voor betere kansen voor toekomstige generaties, zodat zij kunnen bloeien in een gezonde wereld’, stelt de organisatie. Ze prijzen de hertog en hertogin dan ook voor hun verlichtende beslissing en voor hun bevestiging dat een klein gezin óók een blij gezin is.

 

Of H&M écht blij zijn, daar kun je na het interview met Oprah natuurlijk aan twijfelen, maar Population Matters denkt uit het interview met Vogue te kunnen afleiden van wel. En ik (persoonlijk) ken ze natuurlijk ook niet, maar ik denk wel dat ze op zijn minst twee minuten blij zullen zijn geweest met het feit dat ze een keer positief in het nieuws kwamen. En dan niet positief met een coronatest of een zwangerschapstest – want die laatste kan nu natuurlijk écht niet meer – maar soit… zo’n vermelding, en de geldprijs die daar dan bij hoort, maakt natuurlijk veel goed.

 

Wel 400 euro is het paar namelijk ten deel gevallen!

 

Hoeveel?

 

Jawel, vierhonderd keiharde euro’s!

 

‘Wat zullen we eens gaan doen van dat geld?’ vroeg Harry dus aan Meghan.

 

Maar voor ze antwoord kon geven zat hij alweer in het vliegtuig naar Engeland.

 

Heel goed voor het milieu en toekomstige generaties dus…

 

Door: Tineke

Tineke is schrijfster van de boeken “Toch?” en “Stof Genoeg” en ze blogt ook zo nu en dan. Ze woont op het platteland met één (leuke) man, twee (lieve) kinderen, drie (onbespeelde) muziekinstrumenten, vier (wisselende) mantelzorgprojecten, een (bijna) vijfde boek, haar zesde (luie) kat, en (dus) ongeveer zeven muizen.

Afbeelding van Tineke