Hare majesteit zit op Insta

 

 

Ik schaam me diep. Niet omdat ik iets gedaan heb dat echt niet door de beugel kan, maar omdat ik nu officieel ben ingehaald door een 92-jarige…

 

 

Ik ben gek op plaatjes kijken. Plaatjes van teckels, nieuwe kapsels, mooie schoenen en de inrichting van huizen. Je zou dus denken dat ik ook op Instagram zit. Een beetje hippe tante laat daar haar hele leven zien, variërend van een nieuwe tas tot een leuk feestje of een fijne stedentrip. Maar, ik durf het bijna niet te zeggen… Ik weet niet hoe het werkt.

 

Nu rollen ze hier op de redactie van hun stoel van het lachen. Hoe suf is dat? Instagram is hartstikke populair. Zelfs de Britse koningin Elisabeth zit erop. Gisteren bezocht The Queen het London Science Museum waar ze een brief ontdekte van de eerste computerbouwer ter wereld, Charles Babbage, aan haar overgrootouders koningin Victoria en prins Albert.

 

Het leek Elisabeth wel passend om haar allereerste Instagrampost vanuit dit museum te posten, omdat ze deze plek een ‘een pleitbezorger van technologie, innovatie en inspiratiebron voor de volgende generatie uitvinders’ vindt.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

? Watch the moment Her Majesty The Queen posted on @theroyalfamily Instagram for the very first time.

Een bericht gedeeld door The Royal Family (@theroyalfamily) op


 

Het is zeker niet de eerste keer dat Elisabeth gebruik maakt van moderne technologie. In 2014 verbaasde ze iedereen toen ze haar eerste bericht via Twitter verstuurde. In 1997 lanceerde ze de eerste Britse monarchiewebsite. En haar eerste e-mail stuurde ze in 1976, toen ze een militaire basis bezocht. Toen had nog niemand ooit van internet gehoord.

 

De koningin is dus weer hartstikke hip. Nou ik nog. Joehoe… Heeft iemand tijd om dit museumstuk uit te leggen hoe Insta werkt?

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit