Dat je daarop kunt lopen!

 

Ben al vaak verbaasd aangekeken door andere vrouwen. Als ik een avondje op hakken rondliep. Nou ook weer niet op van die ‘killer-heels’ of Louboutins en andere glossy schoenen, waar de glossy modemeisjes op rondlopen, maar toch. Een lekkere hak kan bij mij geen kwaad.

 

Als ik maar niet van enge gladde trappen hoef af te dalen. Trouwens… dat sowieso liever niet. Ook niet op platte schoenen, wandelschoenen of wat dan ook.

 

Ik kies natuurlijk altijd wel een hak die lekker zit. Geen zin om de hele avond te laten verzieken door zere voetballen en zo. Die tijd heb ik wel gehad. In Parijs naar de shows op hoge hakken die vooral mooi waren… Maar goed, toen was ik dan ook nog twintig. En minder kilo’s. Dat helpt ook wel. Hoe minder gewicht erop drukt, hoe minder last. Al herinner ik me wel dat ik op een heel onhandig hekje, met pijnlijke spijlen midden op op Place Vendôme zat te wachten tot we bij Lanvin naar binnen konden. Of was het Cardin? Ik herinner me vooral dat pijnlijke hekje en de in Londen gekochte schoenen.

 

‘Been there, done that’ dus

 

Maar iets heel anders: weet je waar ik niet op kan lopen? De teenslipper! Ik zie al m’n hele leven volksstammen lekker de hele vakantie op die dingen rondstruinen. Nou…vergeet het maar. Bij mij voelt het heel erg irritant, dat ding van zo’n slipper tussen m’n tenen. Net zo irritant, als wanneer je je teennagels wilt lakken en er even zo’n ‘teenverdeler’ (heet dat zo?) tussen doet en dan ineens moet lopen.. au, au, au!

 

Nou zul je zeggen: ‘Mens, waar maak je je druk over, zo fantastisch zijn die teenslippers toch ook weer niet?’ Tuurlijk niet, maar er zijn ook verschrikkelijk mooie en schattige en chique sandaaltjes met iets tussen de tenen. Kan ik dus ook niet aan. Snik. En sandaaltjes zonder tussen-de-tenen-dingen vind ik toch meestal minder leuk.

 

Kortom. Hier zit een slipper- en sandaal-loos tiepje. Die ooit nog een keer naar Capri wil en daar dus nooit die leuke sandaaltjes zal kopen, waar Capri zo beroemd om is. Als ik al zou kunnen kiezen uit al het leuks dat ze daar hebben… Spaart trouwens wel lekker uit ook weer ;-)

 

Oh ja. Nog even dit: als je een keer een hele avond moet staan en gehakt wilt, probeer het merk Unisa eens. Die doen het bij mij altijd heel goed.

 

  

 

Door Franska

Fotografie: Esmée Franken. Visagie: Charlotte van Gulik, Haar: Isabella Greuter