Grijs haar: ja of nee?

 

Anita: Ik zal het maar direct zeggen, grijs haar bij jonge mensen vind ik fantastisch. Maar oudere vrouwen zullen ook iets ánders moeten aanpassen.

 

Twijfel je over grijs haar, dan is het nú het moment om het te proberen. Of, of als je al grijs bent, je haarverf te laten uitgroeien en als natural grey door het leven te gaan. Want grijs is in!
Maar let op: als je jong bent, heb je meer kleur in je gezicht dan als je ouder bent: grijs haar staat dan fantastisch. Het accentueert de gezonde glow op een jong gezicht. Als je wat ouder bent, en van nature grijs wordt, dan verdwijnt de kleur niet alleen uit je haar, maar ook uit je gezicht. Kies je dán voor grijs haar, dan is het slim om ook je make-up aan te passen.

 

Grijs haar: wie, wat, hoe?

1 Jonkie

Je wilt grijs haar

Je haar moet eerst gebleekt worden (net als bij blond haar) en daarna wordt het in de gewenste grijstint geverfd. Je kunt dit het beste bij de kapper laten doen: thuisbleken raad ik niet aan.

 

2 De eerste grijze haren!

Je begint steeds meer grijze haren te krijgen en je zit in de twijfelzone

Je kunt nu kiezen wat je wilt: wel of niet grijs. Voor beide opties geldt: bespreek dit met je kapper. Wil je naturel grijs worden, dan kun je bijvoorbeeld grijze highlights laten aanbrengen. Voordeel: zowel jij als je omgeving kunnen langzaam wennen aan je veranderde haarkleur. 

 

3 Je verft al eeuwen

Beetje voor beetje

Elke zes weken je uitgroei laten bijwerken… Ik kan me voorstellen dat je daar geen zin meer in hebt. Laten uitgroeien is de makkelijkste optie, maar 

 

 

 

 

dan loop je wel lange tijd voor joker, namelijk totdat je haar duo-tone (twee evenlange kleurvlakken) wordt: prachtig!

Wil je niet zo lang wachten, of past die duo-tone niet bij je, kleur je haar dan in fases naar je grijze tint. Je kiest elke keer een kleur die een tint dichter bij je natural grey-looks komen. Tot het verschil in uitgroei niet meer zichtbaar is.
Je kunt dit zelf doen met thuiskleuring, maar het beste kun je dit met je kapper bespreken. Zeker als je je haar in donkere tinten verft.

 

Of: de snelle metamorfose

Je bent er klaar mee, elke zes weken laten bijkleuren en dan eigenlijk na een week of drie al die grijze gloed op je hoofdhuid zien. De beste methode? Knippen, ontkleuren en daarna in de juiste kleur grijs verven. Je bent dan wel een week onherkenbaar voor je omgeving, maar dat is ook wel eens leuk! Groot voordeel is dat je alle tussenfases kunt overslaan.

 

 

Welke grijskleur?

50 tinten

Er zijn zoveel tinten grijs, ook als je al grijs bent, is het goed om te kijken wélke kleur bij je past. Heb je een warme huidtint, dan passen koelere grijstinten beter bij je. En ook andersom geldt dit. Het haar warmer grijs of koeler grijs laten kleuren, kan een groot verschil maken. Neem hier de tijd voor en laat je goed adviseren welke kleur grijs het beste bij je past.

 

En dan?

Verzorgen

Als je het haar eerst gebleekt en daarna geverfd hebt, is het belangrijk shampoo en conditioner voor geverfd haar te gebruiken. Je haar wordt namelijk erg droog door die behandelingen. Een wekelijks haarmasker zal je haar veel goed doen. Denk bijvoorbeeld eens aan Collistar Magica Mask. 

 

Ben je al natural grey, gebruik dan een shampoo voor grijs haar; deze laat je haar meer oplichten en maakt het glanzender. Zoals Guhl zilvershampoo.

 

Ik wens je veel succes met het nemen van de juiste beslissing. (En voor het geval je wilt weten wat ik zou doen? Ik blijf nog even een red-head, en verf mijn haar dus elke zes weken. Rood. Ik ben nog niet toe aan grijs.

 

 

P.S. Hebben jullie de mail van Franska al gelezen over grijs haar? Je leest hem hier.

Anita Willemars volgt al ruim 25 jaar alle trends op de voet. Voor Franska.nl gaat ze wekelijks vloggen over nieuwe beautyproducten en laat ze zien wat wel en zeker ook wat niet werkt.

Fotografie: Esmee Franken, visagie: Linda van Iperen, haarstylist: Mandy Huijs