Favoriet ontbijtadresje: Albion

 

Rachel: Ik kwam hier voor het eerst toen ik een jaar of wat geleden een reisreportage maakte over de Oost-Londense wijk Shoreditch. Op het kruispunt van twee van de hipste straten in een van de hipste wijken van Londen vond ik Albion en nu mag ik daar van mezelf elke keer als ik in de buurt ben even heen.

 

 

Inmiddels zijn er elders in de stad nog een paar Albions bijgekomen, maar het originele café/restaurant/taartwinkel/minimarktje op de hoek van Boundary Street en Redchurch Street is nog steeds het leukst. Sinds 2009 kun je hier van ontbijt tot en met middernachtelijke cocktails terecht voor allerlei lokaal lekkers. Maar ik ben er het liefst ’s ochtends; in de lichte ruimte met in-house bakkerij wordt dan druk ontbeten en gebruncht door vrouwen met knotjes en streepjestruien en mannen met baarden en Macbooks.

 

Op het ontbijtmenu staat naast de full English breakfast nog een heel arsenaal typisch Britse ontbijtzaken, als kippers (gerookte haring), beans on toast, devilled kidneys (gekruide niertjes), en de altijd fascinerende kedgeree (een Victoriaans Anglo-Indiaas ontbijt met vis en rijst). Gelukkig is er ook aan de minder heftige ontbijter gedacht, in de vorm van havermout met gepocheerd fruit, yoghurt met granola en uiteraard een hele berg croissants, chocoladebroodjes en ander banket.

 

Voor bij de koffie – of thee uiteraard – zul je een keuze moeten proberen te maken uit Great British Bake Off-favorieten als flapjacks, lemon drizzle cake, shortbread, apple crumble en sticky toffee-pudding (succes daarmee!). En dan is de lunch nog niet eens begonnen, laat staan het diner en de diverse drinkmomenten die daaromheen gepland kunnen worden.

 

Je kunt hier kortom met vrij weinig moeite de hele dag doorbrengen met eten, koffie en organische appelsap drinken, en het uiterst hippe Oost-Londen aan je voorbij zien trekken. En zelfs na sluitingstijd hoef je het pand niet te verlaten want de eigenaren van Albion hebben een paar jaar geleden heel attent designhotel Boundary op de bovenste verdiepingen van het gebouw geopend. Rol mij de lift maar in.

 

Albion Shoreditch, 2-4 Boundary Street, +44 20 7729 1051

 

Rachel Lancashire is zo Nederlands als een broodje kroket. Haar belangrijkste talenten zijn: de kaart van de London Underground uit haar hoofd kennen, thee met melk drinken en stiekem verliefd zijn op Prince Harry.

Fotografie: Rachel Lancashire, Airbnb