Geestige dingen die mijn kinderen zeggen 

 

Opdat wij niet vergeten. De oningevulde, oorspronkelijke en heerlijke geest van jonge kinderen.

 

1. Mijn dochter heeft buikpijn. Vriendin P vraagt: “Heb je weer last van je parachute?” (Moet zijn: parasiet)

 

2. Dochter van tien oefent voor haar spreekbeurt en vertelt dat de eerste Harry Potter-film 125 miljoen dollar heeft gekost. Mijn jongste dochter schrikt op van haar cruesli. “Dan vind ik het echt héél lief dat papa en mama die film voor ons gekocht hebben!”

 

3. Dochters willen weten hoe het zit. “Heb je echt váker dan drie keer met papa gesekst?”

 

4. Jongste dochter ging naar een kerkdienst in Italië. “Ik vond het eigenlijk helemaal niet zo leuk. Ik moest maar staan en weer zitten en staan en weer zitten. Het leek wel de sportschool.”

 

5. Mijn vriendin kreeg drie weken na mijn moeder de diagnose borstkanker (allebei inmiddels weer helemaal hersteld gelukkig). Haar dochter vroeg aan haar moeder: “Mam. Had je die borstkanker nou vanwege je verkoudheid of kreeg je het van de oma van Belize?”

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach