Golden girls

 

In Tokyo zijn ze eindelijk begonnen; vier vrouwen om in de gaten te houden tijdens de Olympische Spelen.

 

 

Vandaag om 13.00 uur Nederlandse tijd start in Tokyo de openingsceremonie van de Olympische Spelen. Door corona een jaar later dan gepland, maar het gaat dan toch eindelijk beginnen. Met bijna 300 sporters hebben we de grootste Nederlandse ploeg ooit bij de Spelen. Natuurlijk hebben we hoge verwachtingen van Sanne Wevers, Ranomi Kromowidjojo en Marit Bouwmeester, maar kijk ook eens naar deze vrouwen die misschien wel de nieuwe generatie Golden Girls zijn.

 

Femke Bol
Hordelopen
Dit 21-jarige talent is in de vorm van haar leven. Twee weken geleden liep ze in haar laatste wedstrijd voor vertrek naar Tokyo een toptijd en verbaasde daarmee niet alleen vriend en vijand, maar ook zichzelf. Want dat ze zo hard kon rennen had ze zelf ook niet gedacht.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Femke (@femke_bol)

 

Keet Oldebeuving
Skateboarden
Skatekeet, want dat is haar bijnaam, is de vlaggendrager van de Nederlandse Olympische ploeg. Ze is met haar 16 jaar weliswaar de jongste, maar deze Europees kampioen skateboarden is een serieuze medaillekandidaat.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door KEET OLDENBEUVING?? (@keetoldenbeuving)

 

Lieke Klaver
Atletiek
Lieke is er eentje om in de gaten te houden. Ooit begonnen met wedstrijden op de 100 meter bleek ze veel harder te rennen op de 400 meter. Zo hard zelfs dat ze een grote kans maakt op een medaille op dit onderdeel. Misschien wel goud. Net als Ellen van Langen dertig jaar geleden op dezelfde afstand in Barcelona haalde.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Lieke Klaver (@liekeklaver)

 

Maya Kingma
Triatlon
Triatlon is niet voor watjes. Eerst 1,5 kilometer zwemmen, dan 40 kilometer fietsen en om het af te maken moet je 10 kilometer rennen. Maya Kingma draait er haar hand niet voor om want ze is gewoon de snelste op alle drie de onderdelen. Vorig jaar werd ze al wereldkampioen, nu nog een gouden plak.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Maya Kingma (@mayakingma)

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit