Goede­morgen

 

Het was mijn uitgerekende dag. 4 November 2007. Maar het was ook de dag dat de allereerste designcollectie van H&M zou uitkomen, die met Roberto Cavalli.

 

Een paar dagen eerder had ik theegedronken met modevriendin Fiona Hering. Zij was al een paar maanden eerder bevallen en had die baby én de leukste items uit de collectie al. Baas boven baas zal ik maar zeggen. 

 

Dus ik twijfelde. Want in mijn eentje met een ingeslikte skippybal met tram 1 naar de Kalvertoren leek misschien niet zo’n goed idee, maar thuis zitten wetende dat een paar kilometer verderop allerlei geweldige waar voor een zacht zuchtje te koop lag te wezen, dat kon mijn modehart ook niet hebben.

 

En mocht ik bevallen daar midden in de H&M dan hadden we wel een goed verhaal, mijn baby en ik. Uiteindelijk kwam mijn kindeke teer pas zes dagen later dus ik was blij dat ik de tocht had ondernomen. Een beetje lef moet je hebben in het leven. 

 

Dat vond de Thaise vrouw die gisteren in het nieuws was misschien ook. Ze dacht vast; dat laatste reisje lukt me nog wel. Maar niets daarvan. Gelukkig was er een gynaecoloog aan boord. Haar vakantie begon dus iets later, het leven van de baby aan de buitenkant van de buik iets eerder.

 

We kunnen van alles plannen, maar het leven dat laat zich niet leiden.

 

Laten we dat wat ons gegeven is plukken en koesteren.

 

Liefs,

May

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach