Hallo allemaal: juf Ank, van De Luizenmoeder, maakt haar revival op groot scherm

 

Hallooo allemaal, wat fijn dat je er bent! Ben je voor het eerst hier of ben je al gewend? 

 

Een zin die je waarschijnlijk al zingend opleest en je de komende dagen niet meer uit je hoofd krijgt (sorry, not sorry). En goed nieuws voor alle fans van juf Ank, schooldirecteur Anton en luizenmoeder Hannah van basisschool De Klimop: er komt hoogstwaarschijnlijk een film van de NPO-hit De Luizenmoeder. Hoe leuk is dat?

 

De hele cast, met uitzondering van schrijver en acteur Diederik Ebbinge, heeft al toegezegd mee te willen doen. Het is dus nog wachten op Diederik én op de financiering, zegt de producent. 

 

Wij kunnen niet wachten op een nieuw welkomstlied voor de klas (‘hallooo allemaal’ en ‘dag dag dag ouders van groep 4’), gekibbel op het schoolplein, hilarische basisschooltermen (denk: ‘curlingouders’, ‘partizipizza’, ‘groen vingeren’ en ‘pielemuis’), de sarcastische stoïcijnse conciërge Volkert en de plaatsvervangende schaamte die we krijgen bij schoolhoofd Anton. 

 

Ah toe Diederik, toe. Als jij nu JA zegt, starten wij wel een crowdfundingsactie, of nee: een lief-en-leed-potje om maar even in dezelfde termen te blijven. Ik partizipizza sowieso, wie doet er nog meer mee?  

 

 

Door: Philippine Dankelman

Philippine is freelance journalist. Voor Franska.nl schrijft ze over alles wat haar bezig houdt. Ze woont in Haarlem met haar man en hun drie kids. Ze is het liefst op het strand, dol op versgebakken appeltaart en houdt van de kleur wit.

Afbeelding van Philippine Dankelman