Doe eens wat anders met… bloem­kool

Om even uit te proberen.

 

Iedereen kent bloemkool wel in de combinatie met een stukje vlees en aardappelen. Het is ook leuk om gewoon wat uit te proberen, want je kan zo veel met een stuk groente. Vertel jij me welke variant je het lekkerst vindt? Of misschien heb je nog een tip voor mij?
 
Gegrilde bloemkool – Even de bloemkool in plakken snijden. Doe de bloemkool in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Doe de ovenschaal gedurende 20-30 minuten in een voorverwarmde oven (200 graden.) Breng op smaak met peper en zout. Lekker door een salade of gewoon als een snackje. Gegrilde bloemkool deluxe? Doe er dan wat verse kruiden als tijm of rozemarijn bij. Wat geraspte kaas erop en dan in de oven.
 
Bloemkoolsoep – De twee lekkerste vind ik: bloemkool, knoflook, ui, kokosmelk, bouillon, garam masalakruiden. En: bloemkool, knoflook, ui, gele paprika, bouillon, chilipeper.
 
Bloemkool in de roerbak – Bloemkool in kleine roosjes snijden. Je kunt het echt met van alles roerbakken. Roerbak met andere groente zoals broccoli of pompoen. Lekker veel kruiden als chilipeper en kerrie. Nog wat kip en kokosmelk erbij en je hebt een hele maaltijd.
 
Bloemkoolschotel – Bloemkoolschotel met gehakt, aardappelen, geraspte kaas. Natuurlijk kan je hier een beetje mee spelen door meer ingrediënten toe te voegen.

 

 
Bloemkoolrijst – Bloemkoolrijst is hip & happening (als vervanger voor rijst dus). Maak hiermee een curry met zoete aardappel of met wat vlees.

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares