Goedemorgen

 

Hier spreekt uw proefkonijn. Of ik ‘team drop’ of ‘team chocola’ ben. Ja, zo zeggen ze dat tegenwoordig. Het lijkt wel sport. Zelfs eten dus al… 

 

Nou, dan doe ik dus blijkbaar al jaren aan sport. Want ik proef nogal wat af zo tussendoor. En ik ben dan natuurlijk ook de flauwste niet. Onder een voorwaarde: als het maar lekker is. Ik ben eigenlijk van ‘team lekker’ zeg maar. Of het nou drop is of chocola, zoete of hartige koek, pittig of romig, aan mij heb je een goeie proever.

 

Dus toen ik laatst een pakketje van Hands Off My Chocolate kreeg heb ik me maar weer eens opgeofferd. Geen straf, moet ik toegeven. Wat ze nu weer bedacht hebben? Voormalig Olympisch hockeyster Naomi van As heeft samen hen een reep ontwikkeld: de Hazelnut Fortune Cookie-reep.

 

 

Heerlijke melkchocolade met hazelnoot, met als extra in iedere verpakking een spreuk van Naomi. En je kunt nog winnen ook, want bij de spreuk staat je geluksgetal van de week. Naomi draait elke vrijdag aan het rad van fortuin. Kan je zomaar een jaar lang chocolade opleveren. Hier kun je zien of je gewonnen hebt. Dus je moet er iets voor doen. Ook een soort sport toch?

 

Mijn sportieve taak voor vandaag zit er alweer op. Ik heb zojuist het laatste stukje naar binnen gewerkt. (Hoezo vroeg? Ik ben altijd zo vroeg op. M’n gezonde ontbijt al lang achter de kiezen.) En ook bij goed doorproeven heb ik moeten constateren dat het meer dan verrukkelijk is. Perfecte combi dus die Naomi en ‘Hands Off’. Stel nou dat je het ook wilt testen, dan zou je natuurlijk een kansje kunnen wagen en reageren onder dit artikel op Facebook. Ik ga namelijk drie pakketjes van drie repen weggeven. Dus zorrug dat je erbij bent! Volgende week maandag maak ik de winnaars bekend. En pas op, je bent gewaarschuwd, mannen houden er ook van. Goed opbergen dus. Of meteen opeten.

 

Ga ik nu weer even appen met Finland. Daar is het een uur later. En zij zijn trouwens net als ik van ‘team vroeg-op’. Ze sturen me voortdurend de mooiste foto’s. Deze zonsondergang bijvoorbeeld:

 

 

Gisteren kreeg ik deze. Het meer waar ik dus deze zomer niet in spring. Snik.

 

 

O ja, ik heb nog een goeie tip die ik tijdens een skype-borrel van vriend Jan kreeg. Ik vertelde dat ik naar het ziekenhuis moest en dat ik vanaf de ingang van de parkeergarage de hele tijd met de vinger omhoog had gereden. Met die vinger had ik namelijk op de knop voor het parkeerkaartje gedrukt. Toen ik eindelijk geparkeerd stond heb ik die vinger meteen gedesinfecteerd.

 

Hij zei dat hij daarvoor een kurk van een fles port in de auto heeft liggen. Daarmee kun je op de knop drukken. Hoezo port? Nou, omdat daar zo’n kapje op zit, dan weet je elke keer waar je de kurk vast moet pakken. Ik vond in de keukenla nog een kurk van een fles likeur, ooit bewaard omdat ik ‘m zo mooi vond. Komt ie eindelijk van pas.

 

 

Heel veel liefs voor de komende week, geniet van het mooie weer en drink even een fles port leeg, dan heb je ook zo’n kurk ;-)

 

Franska

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska