Goed nieuws: The Crown heeft het filmen eerder afgerond

 

Met alle serie- en filmopnames die stilliggen vanwege het coronavirus is dit wel even goed nieuws. Mag ook wel eens, toch? Dacht ik ook. Nou, het zit dus zo.

 

The Crown, oftewel de serie die ik ben gaan bingewatchen in quarantainetijd, komt met een nieuw seizoen. Seizoen 4 alweer (ik moet nog even om bij te zijn), en die is dus eerder dan verwacht klaar. Eerder, ja. Dat zag ik even niet aankomen.

 

Nu lijkt het er helaas niet op dat het ook daadwerkelijk eerder uit komt, dus dat is dan weer een beetje jammer, maar het positieve is dat het in ieder geval niet wordt vertraagd – en dat is in deze tijden ook wel heel wat. Want Stranger Things bijvoorbeeld ligt stil en Riverdale ook. Dus wanneer een serie gewoon op tijd online komt is dat al heel wat. Oh, en Gillian Anderson als Margaret Thatcher, dat vind ik ook héél wat. Even schakelen van haar in The X-Files, haar in Sex Education en nu haar als Margaret Thatcher. Die vrouw kan ook elke rol aan, zeg.

 

Dit seizoen krijgen we ook Diana te zien en haar romance met Charles — ook héél benieuwd naar. Die acteurs zijn ook al gelekt: Josh O’Connor en Emma Corrin zullen hun tour door Australië naspelen en de gigantische Royal Dacht Brittania maakt ook z’n opwachting. Of nou ja, ik gok dat het een namaakje is en een stuk minder groot.

 

Trailer? Nope, helaas nog niet. Releasedatum? Nope, ook niet. Beide allebei een beetje jammer, maar we moeten elk goed nieuws een beetje aangrijpen in quarantainetijd. En dan heb ik toch nog een allerlaatste medium goed nieuwtje… Er komt een vijfde seizoen, maar dat is dan ook meteen het laatste. De makers gingen er eerst vanuit dat er zes seizoenen zouden komen, maar merkten toen ze seizoen vijf aan het schrijven waren dat dat eigenlijk het perfecte einde zou zijn. Nou, lekker zeg. En wij dan?

 

Beeld: Netflix / The Crown

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer