Goed nieuws: seks is goed voor je huid

 

De plank in mijn badkamer is van links naar rechts gevuld met potjes, tubes, flacons met pipetjes en zelfs een enorme fles gezichtsspray.

 

 

 

Ik trommel, smeer en spray alles in de juiste volgorde in mijn huid, zodat ik nét wat florissanter ben om mee de deur uit te gaan. Eens per kwartaal laat ik zelfs een bindweefselmassage los op de loeistrakke huid rond mijn kaken. Maar wat blijkt? Het is allemaal overbodig, want een potje seks is alles wat je nodig hebt voor een mooie huid.

 

Dat seks gezond is mag geen geheim zijn. Het is eigenlijk een wonder dat we het niet massaal bij de koffiebreak doen, zoveel voordelen heeft het. Al durf ik te beweren dat het thuiswerken dit vast bevordert. Van bil gaan is niet alleen goed voor het lichaam, het heeft psychisch ook allerlei gunstige effecten. Maar nu blijkt het óók nog eens wonderlijk goed te werken bij het kweken van een mooie huid.

 

Het is wel belangrijk om even te definiëren wat we onder seks verstaan, legt nutritioneel en hormoonexpert Alissa Vitti uit aan Huff Post. Het gaat in dit geval om het bereiken van een orgastisch plateau en het is de bedoeling dat dit allemaal zo lang mogelijk duurt. Naast het feit dat zo’n uitgerekt orgasme enorm genieten is, levert het ook per seconde meer gezondheidsvoordelen op. Je maakt oxytocine, beter bekend als het knuffelhormoon, en het natuurlijke nitric oxide aan.

 

Allemaal leuk natuurlijk die aanmaak, maar welk effect heeft het op je huid? Het zijn precies deze twee stoffen die de collageenaanmaak bevorderen, je hormonen in balans brengen en het te veel aan cortisol afbreken. Het helpt zelfs om het verouderen tegen te gaan. Als de hele boel in balans is en perfect presteert, dan krijgt je huid ook de kans om tot in perfectie te presteren. Seks met een hoogtepunt heeft daarnaast een gunstige uitwerking op slaap, en dat kan ook geen kwaad in het herstel van je huid. Het maakt geen bal uit hoe, met wat of wie je seks hebt, als de boel orgastisch eindigt, dan is je huid al tevree. Soloseks is dus net zo effectief.

 

Het is trouwens ook een aanrader om er een zweterig potje seks van te maken, want de hormoonexpert benadrukt ook nog even dat zweten één van de allerbeste effecten heeft op je huid. Het helpt de bloedcirculatie op gang en – boy oh boy – als je daar geen J.Lo-glow van krijgt, dan weten wij het ook niet meer.

 

Bron: HuffPost

 

 

 

Door: Adeline Mans

Afbeelding van Adeline Mans