Gewoon uit blik

 

Dit nieuwe restaurant doet het anders en ik ben wel benieuwd.

 

 

 

Laatst vertelde ik je over Bar Bitterbal. Dat cafeetje in de Utrechtsestraat in Amsterdam,  met 20 verschillende bitterballen.  Mmm.

 

Deze Amsterdamse straat verwelkomde kortgeleden een nieuw concept, The Can Bar. Zoals de naam het al verklapt: alles uit blik. Geïnspireerd door hippe Portugese cafeetjes. In ons land is vis uit blik niet zo bekend als in landen als Portugal en Spanje. Met dit concept willen de eigenaren ons kennis laten maken met al het moois uit blik. Er is keuze uit verschillende soorten tonijn, makreel, sardientjes, kabeljauw en vispaté. Duur is het niet, alle prijzen zijn rond de 6 euro. Geserveerd met versgebakken brood en frisse salade. En gezond is het zeker, al is dat misschien niet het eerste waar je aan denkt als we het hebben over vis uit blik.

 

Weer iets voor op de to-do-lijst. Wat vind jij?

 

The Can Bar, Utrechtsestraat 135

blikken

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares