Gevulde tomaten met kaas en spinazie

 

Dit makkelijke ovengerecht staat in no-time op tafel. En lekker dat het is!

 

 

Dit heb je nodig

Voor 4 personen

 

·      8 (grote) tomaten

·      2 knoflooktenen

·      1 kleine ui

·      400 g verse spinazie

·      200 g champignons

·      1 blik tomatenblokjes

·      Peper en zout

·      Chilipeper (optioneel)

·      Klein scheutje olijfolie

·      1 bol mozzarella

·      2 handjes geraspte kaas

·      Bieslook, voor garnering

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bovenkant van de tomaat eraf en hol de tomaat uit. Leg eventjes ondersteboven, zodat de tomaten niet te nattig blijven.

 

Snijd dan de knoflooktenen en ui fijn. Bak in een pan met wat olie en voeg na 1 minuutje de spinazie en de champignons toe. Breng op smaak met peper en zout.

 

 

 

In een ovenschaal leg je de tomaten. Verdeel het blik tomatenblokjes over de schaal en breng op smaak met peper en zout. Giet wat druppels olijfolie erbij en vul de tomaten met het spinaziemengsel.

 

Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel over de tomaten. Strooi als laatst wat geraspte kaas eroverheen en zet de ovenschaal ongeveer 20-30 minuten in de oven. Snijd wat bieslooktakjes fijn voor de garnering.

 

Eet smakelijk!

Door: Meagan Suares

Meagan is redacteur bij Franska.nl. Ze woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares