Hond Bo van de Obama’s is overleden

 

Even een voorafje: dieren die overlijden kan ik niet aan. Nooit gekund ook. Zo kan ik nog steeds niet films kijken als Frank & Frey en ook al gebeurt het buiten beeld, dat de moeder van Bambi het niet haalt betekent bij mij ook gegarandeerd janken.

 

 

 

Dus ja, als je dan leest dat iemands hond is overleden breekt m’n hart meteen. En dat was dit weekend het geval, toen de Obama’s naar buiten brachten dat hun trouwe viervoeter Bo (een Portugese waterhond) was overleden. 

 

‘For more than a decade, Bo was a constant, gentle presence in our lives — happy to see us on our good days, our bad days, and everyday in between,’ schreef Barack Obama op Twitter. Even later schreef Michelle Obama dat de twaalfjarige hond is overleden aan kanker. ‘We said goodbye to our best friend—our dog, Bo,’ schreef ze bij een fotoreeks van hun hond met de familie.

 

Extra leuk uit die fotoreeks vond ik zelf het plaatje van Bo op de plek van zijn baasje, oftewel: in het Witte Huis, achter het bureau. Krijgen honden van het Witte Huis eigenlijk ook de officiële titel First Dog? Of DOTUS? Dat zouden ze wat mij betreft meteen mogen invoeren.

 

‘As a family, we will miss Bo dearly. But we are thankful that he lived such a joyful life full of snuggles, games of fetch, and evenings spent lying on the couch,’ schreef Michelle Obama verder. Oooh, ik moet er niet aan denken dat ik ooit afscheid moet nemen van mijn miauwende viervoeter. Wat een nachtmerrie.

 

Michelle Obama sluit het Instagram-bericht af met: ’Please hug the furry members of your family a little closer tonight—and give them a belly rub from us.’ Mag ik een tissue, alsjeblieft? Ik ga nú mijn Pebbles vinden om haar de rest van de dag niet meer los te laten. What did we do to deserve pets?

 

Beeld: Doug Mills/The New York Times/Michelle Obama

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer