Dit makkelijke ovengerecht staat in no-time op tafel. En lekker dat het is!
Dit heb je nodig
Voor 4 personen
· 8 (grote) tomaten
· 2 knoflooktenen
· 1 kleine ui
· 400 g verse spinazie
· 200 g champignons
· 1 blik tomatenblokjes
· Peper en zout
· Chilipeper (optioneel)
· Klein scheutje olijfolie
· 1 bol mozzarella
· 2 handjes geraspte kaas
· Bieslook, voor garnering
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bovenkant van de tomaat eraf en hol de tomaat uit. Leg eventjes ondersteboven, zodat de tomaten niet te nattig blijven.
Snijd dan de knoflooktenen en ui fijn. Bak in een pan met wat olie en voeg na 1 minuutje de spinazie en de champignons toe. Breng op smaak met peper en zout.
In een ovenschaal leg je de tomaten. Verdeel het blik tomatenblokjes over de schaal en breng op smaak met peper en zout. Giet wat druppels olijfolie erbij en vul de tomaten met het spinaziemengsel.
Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel over de tomaten. Strooi als laatst wat geraspte kaas eroverheen en zet de ovenschaal ongeveer 20-30 minuten in de oven. Snijd wat bieslooktakjes fijn voor de garnering.
Eet smakelijk!
Leestip
Heb jij de verwarming al aangehad?
Heb jij de verwarming al aangehad?
Nee, ik doe een trui aan 51%, 133 votes
133 votes51%
133 votes
Ja, mij te frisjes 33%, 85 votes
85 votes33%
85 votes
Ik doe uiteraard een trui aan, maar als het met trui te koud is gaat alsnog de verwarming aan.*16%, 42 votes