Gewoon doen, zo’n gevulde pompoen

 

Bij dit recept heb je geen bord nodig en, groot pluspunt, het staat superleuk op tafel!

 

 

Dit heb je nodig

  • 2 pompoenen
  • 2 tl olijfolie
  • 2 zoete uien
  • 4 knoflookteentjes
  • 2 courgettes
  • 500 g gehakt
  • Zout en peper
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 100 g geitenkaas
  • Scheutje olijfolie

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de pompoenen door de helft en hol de binnenkant uit. Bewaar de binnenkant van de pompoenen, die hebben we straks nodig! Doe de pompoenhelften in de oven gedurende 40 minuten of tot de binnenkant zacht is. Zet een grote bakpan met wat olie op het vuur. Snipper de ui en knoflook en fruit dit zachtjes aan in de pan. Snijd vervolgens de courgette in blokjes en doe dit ook in de pan. Voeg als laatste het gehakt erbij, samen met peper, zout, paprikapoeder en kaneelpoeder en bak tot het gehakt bruin ziet. Zet een andere bakpan op het vuur met wat olie en bak hierin de binnenkant van de pompoen (die je had bewaard) tot het gaar is. Verdeel de binnenkant van de pompoen over de pompoenhelften en doe de gehaktmix  erbovenop. Garneer af met stukjes geitenkaas en een scheutje olijfolie.

 

 

Eet smakelijk!

Beeld: paleo