Gegrilde vijgen met limoncello­room

 

Dit zoete gerechtje is ook heel lekker met geroosterde geschaafde amandelen erover!

 

Dit heb je nodig

  • 1 tl honing
  • 100 ml limoncello
  • 8 vijgen, in de lengte gehalveerd
  • 250 g mascarpone
  • 1 el citroenrasp

 

Extra nodig

  • amandelschaafsel, voor het serveren

 

Zo maak je het

Roer de honing door 60 ml limoncello. Bestrijk de helften van de vijgen met de marinade. Laat 30 min. intrekken.

 

OVEN Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de vijgen met de snijkant naar boven op een bakplaat en zet ze 15-20 min. in de oven tot ze zacht zijn en gekara- melliseerd.

BBQ Doe de vijgen in een groentekorf en zet op het indirecte deel van de bbq. Gril tot ze mooie grill- streepjes hebben.

 

GRILLPAN Leg de vijgen op een hete grillpan tot ze mooie grillstreepjes hebben.

 

Roer de mascarpone los met citroenrasp, de rest van de limoncello en de rest van de marinade. Serveer de room in een schaaltje bij de warme vijgen.

 

 

 

 

Gegrild & Geroosterd
Anya van de Wetering, Marjolijn Rosendaal 
9789089897909
Uitgeverij: TERRA