Geen kerst zonder Mariah

 

En dan bedoel ik niet de heilige maagd, maar Mariah Carey. De koningin van de kersthit…

 

 

Want sinds 1994 kun je niet meer om haar heen tijdens de feestdagen. En zeg nou zelf, als je All I Want For Christmas hoort, dan moet je toch meezingen?

 
Ze schreef het in een kwartiertje en de rest is geschiedenis. Vanaf oktober zing ik al luidkeels met haar mee als Sky Radio al kerstmuziek uitzendt. En dat ik dan de hoge noten niet haal die Mariah feilloos aan weet te tikken kan me geen bal schelen.

 
Al jaren verdient ze er een godsvermogen aan. Tot nu toe meer dan 60 miljoen dollar. Best wel lekker voor een liedje dat ze zo uit haar pen schudde, nietwaar?

 
Mariah kende zowel succes als diepe dalen. Vijf Grammy Awards won ze, 19 keer stond ze op nummer 1 in de Amerikaanse hitlijsten, maar volgens critici werd haar stem slechter en maakte ze een van de slechtste films aller tijden. Glitter flopte genadeloos, met als gevolg dat Mariah compleet instortte en zelfs een tijdje in een verpleeghuis werd opgenomen.

 
Maar Mariah kwam terug, en hoe. Ze kreeg een tweeling, maakte nieuwe, zeer succesvolle albums, had de bestbetaalde plek in de jury van American Idols en een nieuwe rol in de film Precious waar ze lovende kritieken voor kreeg.

 
Vorig jaar stond All I Want For Christmas voor het eerst op nummer 1 in Amerika en dit jaar lukte dat eindelijk in Groot-Brittannië.

 
Ik blijf een enorme fan van haar. Of ze nou zuiver zingt of niet. Ik doe het haar niet na, en deze wereldsterren ook niet. Geen kerst zonder Mariah, want zo mooi als zij het zingt doet niemand het.

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit