Garnalen sushi torentje

 

Sushi kennen we allemaal, maar eigenlijk is dit nóg veel lekkerder.

 

 

Dit heb je nodig:

Voor 4 personen

  • gekookte sushi rijst (350 gr)
  • gekookte grote garnalen in stukjes
  • 1 avocado 
  • halve komkommer in kleine blokjes
  • 1 eetlepel hot chilisaus (sriracha)
  • limoensap
  • lekkere mayonaise
  • halve theelepel Wasabi (groene Japanse ‘mosterd’)
  • Kikkoman (sojasaus)
  • zout
  • 1 eetlepel suiker
  • rijstazijn (AH)
  • sesamolie (of olijfolie)
  • zwart en licht sesamzaad

 

Deze sushi stapels bestaan uit 3 lagen.

1e laag rijst, 2e avocado met komkommer, 3e garnalen

 

Handig is een kookring of plastic bakje/beker (van bijv yoghurt inhoud ¾ liter) daar maak je een mal van door de beker af te knippen op een hoogte van 8 cm. Vet hem in met olijfolie of sesamolie. Je bouwt daarin de lagen direct op het bord op en haalt de ring er vanaf als je klaar bent. 

 

Geen mal? Dan met de hand direct op een bord aan de gang gaan. Wordt het iets rommeliger, maar net zo lekker natuurlijk.

 

1e laag:

  • sushirijst (gekookt volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking)
  • 2 el rijstazijn (AH)
  • snufje zout

 

Schep de rijstazijn en het snufje zout door de iets afgekoelde gekookte rijst

 

 

2e laag:

  • 2 grote rijpe avocado’s (vruchtvlees fijngeprakt)
  • ½ limoen (1 el sap)
  • komkommerblokjes
  • halve theelepel wasabi
     

Mix het limoensap snel door de geprakte avocado met evt een snufje zout. Meng met komkommerblokjes en de wasabi.

 

3e laag

  • 250 gr gekookte gepelde garnalen (in stukjes gesneden)
  • 3 el mayonnaise
  • 1 el hot chilisaus (sriracha)

 

Mix de garnalen, mayonaise en sriracha.

 
Stapel alle lagen op elkaar en garneer met het sesamzaad.  Geef de sojasaus (Kikkoman) er apart bij op tafel.

 

Eet smakelijk!

 

 

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Haar vriend woont en werkt in het Londen. Zelf is ze gek op reizen, shoppen en wijn. Samen met haar broer woont ze in het hartje van Amsterdam. 

 

Beeld: Pinterest