Gaan we nu wat liever zijn voor Meghan?

 

Gisteren vertelden Meghan en Harry het gelukkige nieuws dat hun dochter is geboren.

 

 

Ze maakten daarmee een lange neus naar iedereen (ik geloof dat ik zelf ook tot die club behoorde) die het moeilijk vond om te geloven dat haar zwangerschap de reden was dat ze niet naar de uitvaart van prins Philip kon. Wel dus.

 

En dat hadden we kunnen weten, want het is usance dat royals of hooggeplaatsten een iets verdere datum communiceren dan de daadwerkelijke uitgerekende datum om zo hongerige paparazzi een beetje om de tuin te leiden. Die denken dan: oooh, ze bevalt nog lang niet, die kunnen we nog wel even met rust laten, terwijl ze in werkelijkheid al behoorlijk richting weeën bewegen. Meghan was dus echt niet meer fit to fly ten tijde van de uitvaart. Haar afwezigheid was ‘technisch’ niet mogelijk en had niets te maken met een statement of wat dan ook.

 

Dan de naam van het kindeke teer. Ze hebben haar nog net niet de naam Kate gegeven, maar verder zijn de namen van het meisje een grote roep om het herstellen van een goede relatie. Lilibeth, de naam die prins Philip gebruikte voor Queen Elizabeth. De koningin zal geraakt zijn dat haar lieveling prins Harry zijn dochter juist haar koosnaam heeft gegeven. En dan Diana. Natuurlijk. Opdat ze voortleeft en hopelijk weer verbindt. Want als iets haar kracht was, was dat het wel.

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach