Gaan we nu ook lootjes trekken voor Kerstmis?

 

Net zie ik in mijn ooghoek een update van het OMT voorbijkomen. Ik wacht dus met spanning op de persconferentie van 8 december.

 

Sinterklaas is pas een week in het land maar alle ogen zijn al gericht op kerst en met hoeveel mensen je die dag aan tafel mag zitten. Want het OMT (Outbreak Management Team) is er niet gerust op, gezien de te langzame daling van het aantal besmettingen. Daarom adviseren de coronadeskundigen om die dagen niet met de hele familie bij elkaar te komen: ‘Er komt dagelijks nog een aanzienlijk aantal nieuwe Covid-19-gevallen bij, de bulk is nog groot. En hoe meer mensen samenkomen, hoe hoger het risico op overdracht en opleving van de epidemie.’

 

In plaats van de eerdergenoemde 6 personen wordt er nu al gesproken over slechts 3 mensen die buiten je eigen gezin mogen aanschuiven. Na 8 december, als Rutte weer een persconferentie houdt, gaan we dus weer lootjes trekken. Ga je voor jouw ouders of de zijne? En wie kun je met goed fatsoen wel een jaartje overslaan? Ingewikkeld hoor. Voor je het weet sta je op de verkeerde tenen en moet je weer van alles uitleggen.

 

Maar goed, het is allemaal voor het goede doel zal ik maar zeggen. Aanstaande donderdag is het Thanksgiving. Miljoenen Amerikanen gaan dan op bezoek bij hun familie om een van hun belangrijkste feestdagen van het jaar te vieren. Het zal mij benieuwen hoe het aantal besmettingen daar volgende week zal oplopen.

 

Een duidelijker voorbeeld is er bijna niet om te laten zien hoe erg het bij ons na kerst kan worden als we vinden dat we best met z’n veertienen bij oma aan tafel kunnen. Dus dat lootjes trekken is misschien niet eens zo’n gek idee….

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit