Ga jij deze week ook minder snoepen?

 

 

Eén van mijn goede voornemens is minder snacken. Nou is dat het niet alleen bij het begin van een nieuw jaar, maar eigenlijk altijd. Ik snack gewoon teveel.

 

 

Een bakje chips is dan ook een concept wat ik nooit onder de knie heb kunnen krijgen. Nee, ik wil een zak chips. Of een volledig doosje TicTac. Mate houden, ik moet het nog steeds leren.
 
Maar op deze Blue Monday is het een gevalletje nieuwe ronde, nieuwe kansen: we gaan deze week op de gezonde toer. Dat betekent dat ik me aansluit bij het initiatief van ‘De week van Snoep Goed’ die tot en met 24 januari duurt. Ze willen zeven dagen lang Nederlands uit te dagen om de ongezonde snacks te verruilen voor iets gezonds. Klinkt simpel, is het ook — maar de uitwerking wordt nog spannend voor mij hoor.
 
Verschillende supermarkten hebben zich inmiddels ook bij het initiatief gevoegd. Een week moet nog wel lukken — zelfs voor zo’n snacker als ik — maar mijn doel is om daarna het vol te houden. Niet dat ik álle snacks wil overslaan (alsjeblieft niet, zeg) maar het mag toch wel ietsje minder worden.
 
Doe jij ook mee met de Snoep Goed-week?

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer