Een poging om gezellig te wezen

 

Frits krijgt een boze mail van Franska. ‘Doe toch eens gezellig.’ Maar ja, is Frits wel daartoe in staat?

 

Ik kreeg een niet zo vriendelijk mailtje van Chef Franska. ‘Doe toch gezellig in je column, net als de rest op de site!’ Om te beginnen vind ik dat hier in ernstige mate de vrijheid van meningsuiting wordt aangetast waar ook wij poezen recht op hebben. En nou ik het daar toch over heb, wil ik even gebruik maken van de VVMU met de mededeling, ja, een oprechte schreeuw: ik wil niet langer tweemaal daags gore, gortdroge brokjes maar vers vlees of, liever nog, verse vis, liefst van die lekkere vette makreel met truffelmayonaise. Zo, dat is eruit, dat lucht op. Dan ga ik nu een poging doen om gezellig te wezen.

Heeft u ook last van een herfstdepressie? Ik wel zeg – en niet zo’n beetje ook! Ik kom nog amper van mijn kussen af. Ik heb recent yoga geprobeerd (geen succes, viel erbij in slaap) en natuurlijk mindfulness (idem). Maar nu heb ik Mental Self Coaching ontdekt. Kent u dat? Je gaat zogezegd de uitdaging met jezelf aan. Daartoe stel je een lijstje op met doelen en die doelen, die ga je keihard nastreven.

 
Hier mijn lijstje:

  • Poes Mia van de buren versieren
  • Minimaal 3 pondjes eraf
  • Gezellige stukjes schrijven

 

Oh Mia, ciao bella mi amore! Nou ja. Mia is nogal hautain, en eigenlijk ook niet zo aantrekkelijk, en ze zeurt voortdurend dat ze nog niet toe is aan een vaste relatie, sowieso zeurt ze je de oren van je kop zeg – dit punt zet ik voorlopig maar even onderaan het lijstje.

 

Mia is nogal hautain en ze zeurt voortdurend dat ze nog niet toe is aan een vaste relatie

 

Drie pondjes eraf! Drie! Hoe ga ik dat in godsnaam ooit klaarspelen? Ik hoor veel goede dingen over spinning en body pumping en ik heb me heilig voorgenomen om me binnenkort eens uitvoerig daarop te gaan oriënteren en misschien moet ik ook wel op zoek naar een coach, ja, dat ga ik eerdaags ook doen, een coach zoeken. Maar nu maar even niet. Weet u wat mijn vader altijd zei? ‘Frits, een probleem is nooit te groot om van weg te lopen.’ Zulke wijze woorden.

 
Hé, zo staat ineens het punt ‘Gezellige stukjes schrijven’ bovenaan! Nou, op die wanhopige herfstdepressie na, en mijn sterke twijfels over die trut van Mia, en mijn even ernstige als terechte klachten over die gore, gortdroge brokjes, en ook nog – dat wou ik ook nog even kwijt – het feit dat ik werkelijk HUIZENHOOG opzie tegen de feestdagen – afgezien daarvan is dit best weer een gezellig stukje geworden, toch?