Holiday blues?

 

Die ellendige sleur van alledag, hoe komen we daar nou vanaf?

 

Zo, de zomer zit erop. Het was een mooie zomer met veel regen en veel dagen zonder zon, daar hou ik als kater wel van, dan heb ik tenminste iets om op te mopperen. Was het nou een erg droge zomer geweest met een paar hittegolven dan had ik daar weer op kunnen mopperen. Een kater is soms net een echte Nederlander.

 

Even wat anders, eer ik weer verder ga met mopperen: hebben jullie ook last van de holiday blues? Het schijnt dat veel vrouwen – en mannen ook hoor, ja, ik had misschien beter kunnen schrijven: Het schijnt dat veel mensen er last van hebben. De vakantie zit erop, weer aan het werk en dan bovenal: weer terechtkomen in die sleur, die ellendige sleur van alledag. Hier op de redactie van franska.nl is daar overigens weinig van te merken, maar dat komt omdat mevrouw Franska gezelligheid op de redactie verplicht heeft gesteld. Er is hier dan ook erg veel verborgen leed, maar dit allemaal terzijde hè, anders krijg ik me toch weer een hoop gezeur aan mijn kop.

 

Ja, die holiday blues, wat valt eraan te doen?

 

Een voor de hand liggende oplossing – die raar genoeg zelden wordt toegepast – is gewoon niet meer aan het werk gaan en je vakantie eindeloos voortzetten. De ene week verblijf je op een strand op Bali, dan vlieg je voor een weekje shoppen naar New York, je gaat eens kijken wat voor land Peru nou is en vervolgens genieten van de Japanse keuken in Tokio en dan even een maandje bijkomen op dat privé-strandje op de Malediven… nou, dan is het toch voorgoed voorbij met die holiday blues? Dat je zo een voor de hand liggende oplossing nou weer van een kater moet horen, dat versterkt toch andermaal het idee onder ons poezen dat mensen – en dan bedoel ik vrouwen én mannen hoor – net zo stom zijn als, pakweg, Labradors. Maar goed, dat kunnen jullie ook niet helpen.

 

 

Wel een minpuntje: een bivakmuts doet weinig goeds met je haar

 

 

Of neem een andere baan! Je kan bijvoorbeeld banken gaan beroven. Ja, daar zit natuurlijk een risico aan vast, maar daarentegen heb je van sleur geen last meer en van de opbrengst kun je makkelijk een nanny bekostigen, dan heb je van je kinderen ook geen last meer. Wel een minpuntje: een bivakmuts doet weinig goeds met je haar. Maar een zogezegd kort koppie biedt wellicht uitkomst.

 

Ook een baan zonder sleur: fotomodel! Oordeel zelf maar in de spiegel of dat voor jou een optie is. Let vooral op je jukbeenderen, je haar, je ogen, je wenkbrauwen, je neus, je huid, je kin, je hals, je borsten, je buik, je armen, je heupen en niet te vergeten je benen.

 

Nou, wat was-ie weer goed hè, die column: zomaar met wat praktische tips die ellendige holiday blues voor eens en altijd opgelost. Laat nu de herfst maar komen! Een mooi bruggetje naar volgende week. Dan beantwoord ik de vraag: wat te doen aan een herfstdepressie?