De redactie heeft me gevraagd wat vriendelijker, warmer, ja, gezelliger over te komen

 

Onze redactiekat Frits al ontmoet? Hij bemoeit zich overal mee, dus ook met alles wat op Franska.nl verschijnt.

 

Ik wandel weleens rond op deze site en dan kom ik items tegen die heel aardig zijn hoor, en bovenal gezellig hè, maar waarover ik toch denk: ja, maar wat moet ik, Frits, een kater van negen, ermee? Neem nou Italië, aangeprezen als een geweldig vakantieland. Het zal wel ja. Maar mijn vakantiebestemming is geheel onvrijwillig en jaar na jaar na jaar dierenpension Het Dierenpension, waar ik drie weken gezelschap heb van, godbetert, honden. Italiaans eten, ook al zo wat. Hier droom ik af en toe van: pipe rigate con salsa tartufo e funghi di castagno. Nou Frits, dream on jongen, want ik krijg altijd weer twee keer per dag gore, gortdroge kattenbrokken, niet te vreten zeg. En, oh ja, op zondag een blikje met rundvlees – ik ben als kat erg nieuwsgierig, maar ik wil toch absoluut niet weten waar dat zogenaamde rundvlees vandaan komt. Kwam op deze site ook nog een beautytip tegen: hoe je wenkbrauwen mooier te maken. Mensen, ik heb niet eens wenkbrauwen! Vertel me liever hoe ik, pakweg, een half kilootje eraf krijg, want dat buikje van Frits doet het niet echt geweldig bij de vrouwtjes. 

Genoeg gezeurd, nu een leuke relatietip waar u uw voordeel mee kunt doen! Het is de laatste tijd bepaald niet gezellig in dit huis. Die twee mensen die denken (even mijn lach inhouden nu) dat ze mijn baasjes zijn hebben zogezegd een relatieprobleem. Waar vooral zij over wil praten. Dat zegt ze dan ook: ‘We moeten echt eens praten, Robert-Jan.’ Heel vreemd: vervolgens zitten ze tegenover elkaar en is het vooral zij die praat. Nou ja, af en toe mag hij ook wat zeggen: ‘Maar wat wil je dan?’

‘Aandacht. Een beetje aandacht, Robert-Jan.’

‘Maar dat geef ik toch?’

‘Woohhh…’

Uiterst vermoeiend dit. Gelukkig hebben wij poezen nooit last van relatieproblemen, nou ja, met honden, maar dat is toch anders. Daarom deze tip: denk en doe als een poes. Wij houden op de eerste, tweede en derde plaats alleen van onszelf en met jezelf krijg je niet zo snel een relatieprobleem, laat staan dat je tegen jezelf zegt: ‘We moeten echt eens praten, Frits.’

Heeft u daar wat aan? Ja?

Ik geef zelden tips, maar de redactie heeft me gevraagd wat vriendelijker, warmer, ja, gezelliger over te komen. Ik zou zeggen: hé, huur dan zo’n o zo schattige kitten in, zo eentje met torenhoge bezoekcijfers op internet, zo eentje die ons trotse kattenras totaal belachelijk maakt in die o zo lieve videootjes, djezus, wat heb ik daar een bloedhekel aan, als ik zo’n kitten tegenkom dan… Rustig Frits, rustig jongen, denk aan je bloeddruk, straks krijg je nog hypertensie, echt een slopende ziekte, gun je  niemand, nou ja, behalve zo’n kitten dan.

Was best een gezellige column, toch?