Franska x Olaz

 

Mijn redder in nood

Meestal geloof ik niet alles wat ik lees. Maar dit klonk zo mooi dat ik het proberen moest. En daar ben ik heel blij mee.

 

Toen ik anderhalf jaar geleden opeens allerlei rode plekjes en oneffenheden op mijn wangen kreeg ben ik meteen naar de huisarts gegaan. Na een paar check-ups en bezoekjes vertelde hij me dat hier niet echt iets aan te doen was. Gezond eten. Sporten. En goede huidverzorging. Dat was wat ik moest doen om er vanaf te komen. En laat het nou net zo zijn dat ik al die dingen al deed. Alsnog zit ik hier zoveel jaar later en is het nog steeds niet weg. Dus elke keer als ik een nieuwe crème, serum, gezichtsmasker of moisturizer voorbij zie komen sla ik meteen in. Ik blijf dingen proberen totdat mijn huidprobleem opgelost is.
 

Nu moet ik zeggen dat mijn badkamerkastje langzamerhand tot de nok gevuld is met huidproducten. Om gek van te worden. En mijn arme vriend heeft maar een klein hoekje rechtsboven waar hij zijn deodorant en douchegel kwijt kan. Vindt ie ook niet zo leuk. En van alle gekte weet ik niet meer welke crème nou goed werkte. En in combinatie met welke andere producten. Het zijn er langzamerhand gewoon te veel.

 
Dus toen er laatst weer een mailtje bij mij binnenkwam over een nieuwe crème moest ik dat natuurlijk meteen even grondig doorlezen. En ik bleef enthousiast aan de virtuele lippen van deze mail hangen. Want het mooie is: dit ene smeerseltje zou alles zijn wat je nodig hebt, qua dagelijkse verzorging. Het is een verzorgingscrème die de strijd aangaat tegen huidveroudering. Hij wordt snel opgenomen, zorgt voor hydratie, voelt licht aan (want even, hoe vies zijn die dikke crèmes die je de hele dag blijft voelen plakken?), en omdat ie snel absorbeert is de crème ook een goede basis voor je dagelijkse make-up. Dus even bij elkaar opgeteld:

 

  • Verzorgingscrème
  • Moisturizer
  • Tegen huidveroudering
  • Basis voor make-up

 

Dat zijn gewoon vier potjes in één die ik dagelijks twee keer gebruik. Best wel even de moeite waard om te proberen of dit mijn reddende crème is.
 
Want als dit waar is, dan bespaart het me ‘s ochtends ook nog eens zeeën van tijd. Dan hoef ik niet eerst op zoek naar de juiste potjes, de ene crème opsmeren terwijl ik in de tussentijd even een kop thee zet en ‘m laat intrekken, om dan weer terug naar de badkamer te gaan om smeersel nummer twee op te doen. Even wachten tot dat ingetrokken is en dan…. Ja, je snapt me. Heb ik toch helemaal geen tijd voor?
 
Dus zat ik vol verwachting achter mijn laptop toen ik het potje besteld had. Ja, noem me naïef om alles in mijn mail te geloven, dat doe ik meestal ook niet, maar dit klonk zó mooi…
 
Nu heb ik twee weken geleden mijn magische potje ontvangen. En blij! Blij! Blij ei dat ik ben. Mijn huid ziet er rustiger uit. Ik heb het gevoel dat ik meer straal. En tijdens die warme zomerdagen vorige week had ik geen last van mijn gebruikelijke uitgedroogde huid.
 
Je moet het zelf maar even proberen om het te geloven. De crème waar ik het over heb is de Olaz Whip-crème. Verkrijgbaar bij Kruidvat voor €39.99. Klinkt misschien als veel geld, maar als je bij elkaar optelt hoeveel je overhoudt omdat het vier potjes in één zijn valt het reuze mee.

 

 

Door: Danique van Leeuwenstijn

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Samen met haar Britse vriend woont ze in het hartje van Londen. Zelf is ze gek op reizen, gezelligheid, koken, goede wijn, en vintage treasures.

Afbeelding van Danique van Leeuwenstijn