‘Franska wordt toch geen roddel­blad?’

 

Nee hoor. Echt niet. Maar er zijn nu eenmaal dingen die je zogenaamd niet wilt lezen, maar ondertussen…

 

Die vraag las ik op Facebook naar aanleiding van een column van Adeline over de vermeende relatie van Prins William met een andere vrouw. ‘Franska wordt toch geen seksblad?’ Dit was een reactie naar aanleiding van onze seks-enquête. Nee hoor. Echt niet. Allebei niet. Er zijn nu eenmaal dingen die je zogenaamd niet wilt lezen. Maar ondertussen… Wij zien hier op de redactie aan de cijfers hoe vaak iets gelezen wordt. Thuis, als niemand meekijkt, of bij de kapper, want daar wordt tenslotte van alles gelezen en verteld. Zelfs dingen die je thuis in het donker doet. Sorry, ik heb laatst iemand bij de kapper afgeluisterd ;-)

 

Hoewel… in het donker thuis… 

 

Uit de antwoorden die we (anoniem uiteraard) binnenkregen, blijkt dat niet iedereen zich tot het donker beperkt. 

 

Eerst wil ik even alle ruim vierentwintighonderd vrouwen die de enquête hebben ingevuld hartelijk danken voor de moeite en de tijd die je erin gestoken hebt. Nu ben je vast wel benieuwd naar de uitslagen. Om alle lijsten te publiceren, dat zou een soort telefoongids worden, dus ik haal even de meest opvallende conclusies eruit.

 

Ons onderzoek wijst uit dat er genoeg te beleven valt tussen de lakens in Nederland. 

 

 • Veertigplussers geven hun seksleven een 8,5 en zijn dus zeer tevreden over de vrijerige activiteiten in hun leven.
 • Toch mist bijna veertig procent van de Nederlandse vrouwen spanning in de relatie, want 37,5 procent is weleens (een of meerdere keren) vreemdgegaan. Misschien ligt het wel aan het feit dat maar 49,6 procent van de vrouwen bij het vrijen altijd een orgasme krijgt.  
 • Daarnaast kwamen ook deze weetjes tevoorschijn: 
 • Vrouwen boven de veertig faken minder vaak een orgasme dan vroeger (43,1 procent heeft trouwens zelfs nog nooit een hoogtepunt gefaket).
 • Ook genieten de vrouwen meer van een goede vrijpartij als ze ouder worden. En dat is geen incidentele gebeurtenis, want 49,9 procent van de vrouwen tussen de 40 en 60 jaar heeft minimaal één keer per week seks.
 • Vergeet de missionaris; met 33,5 procent is doggystyle het favoriete standje onder 40-plussers. 
 • Standje ‘reversed cowgirl’ scoorde het laagste. Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik eerst niet begreep wat hiermee bedoeld werd (misschien kijk ik niet genoeg in seksboekjes), maar toen ik een beeld probeerde te zien, begreep ik wat er bedoeld werd door degene die de enquête had samengesteld.  
 • Toen we jonger waren werd er trouwens in twintig procent van de gevallen nog weleens een hoogtepunt gefaked. 
 • 68,5 procent van de Nederlanders heeft weleens seks op een spannende plek. Voornamelijk in de natuur (43,8 procent), dus helemaal niet in het donker thuis, in de auto (20,4 procent) – ik vraag me altijd af hoe groot die auto dan is… – of in de keuken (7,6 procent), oeps… als de boel dan maar niet aanbrandt intussen. Ook zonde ;-)
   

Ik hoor wel even welke maat auto je hebt hè? En of het goed gegaan is in die keuken. 

 

PS: Neem ons trouwens niet kwalijk dat we het leuk vinden als iets (ook al is het stiekem) heel veel gelezen wordt. 

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska