Wel tips/Geen tips?

 

‘Ik wil helemaal geen tips voor m’n vakantie. Loop veel liever zelf rond tot ik iets leuks vind. Vind het alleen maar leuk als ik ook nog in het verkeerde restaurant terechtkom, best lachen.’

 

‘Echt? Nou, ik zou het heel jammer vinden als ik er achteraf achter kom, dat er een kilometer of tien verderop een veel leuker huisje was, dus doe mij even snel alle goeie adresjes die je hebt!’

 

‘Ik heb thuis een voorpretmandje waar ik alle dingen in gooi die ik tegenkom. De tickets natuurlijk, maar ook alles aan tips en adressen over de plek waar ik naartoe ga.’

 

Kortom… op de redactie worden tips & verhalen uitgewisseld over de zomervakantie. Ideeën vliegen over tafel. De een neemt de autoslaaptrein, de ander kijkt naar toffe aanbiedingen op Secret Escapes of Travelbird. Nummer drie zegt: ik bel gewoon het VVV in de plaats waar ik naartoe wil en die helpen je hartstikke goed.

 

Dan ik. De bijnaam is ‘van Organiserenstein’. Ik regel alles wat maar los en vast zit. En liefst ruim van tevoren. Inclusief restaurants. Het kan maar geregeld zijn, dan is de voorpret vast begonnen. Omdat ik aan niets een grotere hekel heb dan zoeken, lopen en rijden tot je iets vindt. OK. Als je in een leuk dorpje loopt en je neus achterna gaat, helemaal fijn natuurlijk.

 

Zo erg strak is het ook weer niet, maar helemaal op de bonnefooi? Mij niet (meer) gezien. Been there, done that. Geen idee waarom, want ik heb de leukste dingen gevonden op die manier. Saai? Misschien, want alles ligt vast. Aan de andere kant… vakantie is toch ook bedoeld om te relaxen?

 

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmée Franken. Visagie: Charlotte van Gulik, Haar: Isabella Greuter