Die vochtige doekjes…

 

Kleine uitgeverij, niks kantine, niks cateringbedrijf en niks 28 man personeel voor van alles en nog wat om je heen… Zo gezellig. Betekent wel af en toe zelf even iets opruimen of schoonmaken. Of zelf naar het postkantoor. De taken worden hier trouwens goed verdeeld. Wij van Franska.nl hebben op maandag corvee. En heel soms ruilen we een dagje met de collega’s van Amayzine.com of Favorflav.com. Zoals gisteren.

 

Valt wel mee met dat corvee trouwens. M’n corvee thuis stelt wel wat meer voor ;-) Eigenlijk gaat het alleen om het opruimen van onze gezamenlijke lunchtafel en het in- en uitruimen van de afwasmachine.

 

Bij het schoonmaken gisteren van de tafel ontstond een discussie. Thomas en ik vonden het nogal merkwaardig om onze grote lange tafels helemaal met van die vochtige doekjes schoon te maken. Toen alles allang opgeruimd en schoon was, ging de discussie vanachter onze laptops lekker verder.

 

Volgens Thomas denken we niet aan zijn kinderen. Hij bedoelt dat we niet aan de volgende generatie denken, als we zoveel van die doekjes weggooien. Volgens de dames zijn die doekjes juist superhandig en moet je er twee pakken. Eentje om te vegen en de ander om de geveegde kruimels mee op te vangen. Al zie ik ze die ook wel vaak op hun handen vegen.

 

Nou is dat weer iets wat ik niet lekker vind. Jek

 

Stukjes kaas, sla, pijnboompitjes, broodkruimels en restjes beleg op je handen vegen. Brrr. Doe mij gewoon een heet sopje en een lekker vaatdoeklapje. Dan kan ik pas goed schoonmaken en ruikt het ook niet zo merkwaardig. Na het soppen even lapje uitspoelen, met een schone uitgewrongen lap eroverheen en de boel is weer fris. Desnoods nog even een droge doek voor het laatste vocht.

 

Ik zweer echt bij sop

 

Nou, dat blijkt dus volgens de dames tegenover me absoluut iets ‘van vroeger’ te zijn. Zelfs Thomas hoort er qua schoonmaken niet meer bij, bij die jonkies, zoals ik mensen onder de 40 altijd noem. En ik al he-le-maal niet. Sop en vaatdoekjes zijn ‘zó vorige eeuw’.

 

Erg hè? Sta je dan met je goeie gedrag

 

  

Door Franska

Fotografie portret: Esmée Franken. Visagie: Charlotte van Gulik, Haar: Isabella Greuter