Woensdag  Windag

 

 

Een dag niet lekker gegeten is een dag niet lekker geleefd. Ik heb misschien wel dertig varianten op dit speekwoord. Eigenlijk zou ik ze allemaal eens in moeten lijsten. Oh nee, geen tijd. Maar eten en koken is wel echt een dingetje bij mij. Hobby nummer 1 zeg maar. Heb dan ook een complete boekenkast vol kookboeken. En ook nog een stuk of twaalf archiefboxen met recepten en nog wat stapels losliggende scheursels, omdat de boxen vol zitten. En of dat nog niet genoeg is heb ik ook nog wat abonnementen op kooktijdschriften. Onder andere het blad van Donna Hay. Komt helemaal voor me uit Australië. Laatst sprak ik haar zelfs. Wow. Kijk hier maar

 

En ook nog…

En waar ik trouwens elke maand heel vrolijk van word, is als het Nederlandse blad ‘Delicious’ op de mat ploft. Boordevol inspiratie, nieuwtjes, trends en verhalen. Snoepen en proeven terwijl je er doorheen bladert. En hoe het mogelijk is…, maar steeds opnieuw vind ik daar weer dingen in, die ik nog nooit eerder heb gezien en meteen wil proberen. Omdat het zonde is om hem kapot te scheuren liggen er inmiddels stapels met heel veel gele plakkertjes ertussen. Klaar om mee aan de slag te gaan. En natuurlijk zijn er ook best al veel pagina’s met vlekken uit de keuken. Dat zijn dan de absolute succesnummers.

 

Acht, wat zit ik eigenlijk te kletsen. De leukste eet-tijd van het jaar komt eraan, dus niets leek me fijner dan onder de lezers van Franska.nl drie jaarabonnementen te verloten. Op ‘Delicious’. En het leuke is, dat de mensen daar hebben bedacht dat het abonnement dan wel ingaat in januari, maar dat ze je los daarvan ook nog even het supertoffe kerstnummer opsturen. Dus je wint niet alleen een jaar, maar ook nog 1 nummer extra. En wel het dikste en ultieme feestnummer. Als ik niet al een abonnement had, zou ik stikjaloers zijn.

 

Meedoen en winnen?

Als je kans wilt maken om te winnen, ga dan naar het bericht over deze Woensdag Windag op de facebook-pagina van Franska.nl. Geef daar even aan dat jij degene bent die hierom zit te springen. Je kunt (als je geen facebook hebt), ook een mailtje sturen naar winnen@franska.nl trouwens.

 

Volgende week woensdag worden de drie winnaars op Facebook bekend­gemaakt. En als je geen Facebook hebt, krijg je natuurlijk een mailtje van ons.

 

Ga ik nu weer verder bladeren en genieten van het nieuwste nummer van ‘Delicious’. Het ‘Makkie’s Bistro’-nummer. Makkie heeft ‘Delicious’ in Nederland bedacht en dat heeft ze supertof gedaan. Hoe ze het voor elkaar gekregen heeft, geen idee, maar elk nieuw nummer was weer mooier dan het vorige. Wow! Hele diepe buiging voor Makkie. Die op de valreep (want ze gaat met pensioen) een klapperrrr van een nummer heeft gemaakt. Helemaal vol met alles wat zij graag op haar bord ziet. Zou ik maar snel gaan halen, als je van eten houdt.

 

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmée Franken. Visagie: Charlotte van Gulik, Haar: Isabella Greuter

witte-balk-met-bol-franska