Ontbijt top 9

 

 

Ik stelde even een vraag op Facebook. Zomaar omdat ik benieuwd was of er nog mensen zijn, zoals ik, die met boterhammen ontbijten. Ik zie zo veel mensen met een soort shake-smoothie-ding op het werk binnenkomen, dat ik begon te geloven dat ik de enige was. Kreeg eigenlijk al een beetje medelijden met de bakker.

 

Gewoon één vraagje dus: wat eet jij liever ‘s ochtends? Muesli-yoghurt-smoothie-achtige dingen? Of boterhammen? Het begon binnen de kortste keren op een soort enquête-klus te lijken, vooral doordat ik toch benieuwd raakte hoe de uitslag was en aan het tellen sloeg. Even snel geteld wat er qua ontbijt zoals genoemd werd:

 

Met stip op 1 De good old boterham
(is in korte tijd 87 keer genoemd)

2 Muesli, cruesli en aanverwante zaken: 22x

3 Knäckebröd en andere crackers: 15x

4 Yoghurt: 14x

Hagelslag en chocovlokken: 11x

6 Een gedeelde vijfde plaats voor beschuit en havermout: 10x

7 Alleen fruit: 5x

8 Ontbijtkoek en helemaal geen ontbijt delen de achtste plaats

En als allerlaatste komt de shake langs

 

Conclusie: ik hoor bij de meerderheid. Al komt dat bij mij vooral doordat het zo lekker makkelijk is om even twee boterham mee te nemen in de auto. Helemaal niet omdat ik nou per se zo gek ben op brood. Sorry bakker!

 

 

 Door Franska

Beeld: GettyImages Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.