Ik weet een hele leuke vakantie..

 

 

Als je Italië zegt, zeg je eten. En mooie dingen. En altijd wel ergens een feest. En zei ik al eten? En mooie natuur. En genieten. En gezelligheid. Lekkere wijn. En iets met eten. Adje in Umbrië stuurde me het programma van haar nieuwe culireis. Ze heeft weer een hele leuke op stapel staan en ik zou niets liever doen dan gaan. Alleen zit het er even niet in voor mij. Ik heb het te druk met Franska.nl. Dus als je gaat, moet je het zonder mij doen. Ook wel lekker rustig en je hebt grote kans dat er meer te eten overblijft, haha. Het programma in het kort: samen met de bekende kok Joop Zwiep organiseert Adje van 23 tot 29 april een verrukkelijke Wine & Food-reis. Alles en iedereen in de omgeving wordt ingezet om er een feestje van te maken.  Het begint meteen na aankomst al met een bezoek aan het Sagra degli Asparagi di Bosco = bosaspergefeest. En die zijn lekkerrrr!!! Natuurlijk zit je dan tussen de plaatselijke bevolking mee te genieten. Er komen wijnboeren bij je thuis langs voor een proeverij, je gaat naar een worstenmaker, je leert verrukkelijke desserts maken van echte Italiaanse nonna’s. En zo gaat dat de hele tijd door. Je rolt van de ene proeverij in de andere, slaapt bij Adje in haar prachtige Podere del Buongustaio en kookt samen met Joop Zwiep vijf dagen een driegangendiner. En dat ga ik dus allemaal missen. Ik hou me aanbevolen voor de foto’s !

 

P.S. Hier vind je meer info 

 

Door Franska. Fotografie portret: Esmee Franken, Visagie Linda van Ieperen, Haarstylist Mandy Huijs