Met kop en schouders

 

Italië staat natuurlijk bekend om z’n luxe en vaak een beetje ‘over de top’ mode. Altijd een dingetje om mee uit te kijken als je iets koopt, wanneer je daar op vakantie bent. Als je er al in past trouwens. Want met die maatjes die ze daar voeren is dat uitkijkprobleem wat mij betreft meestal al snel verholpen. Waar je mee uit moet kijken? Mijn ervaring is dat je je daar zo heerlijk in die sfeer wentelt, dat je denkt dat het best een onsje meer mag zijn qua dessin, glans en glitter. Eenmaal thuis vraag je je ineens af of je het wel aan durft te trekken op een gewone doordeweekse dag naar je werk of naar de markt. Of het toch niet meer iets voor een feestje is. Of voor iemand met een chauffeur of gouden koets met lakeien.

 

Prachtig ingelijst
Als er twee jongens zijn die het echte Dolce Vita-gevoel neer weten te zetten, dan zijn het Dolce en Gabbana. Elk jaar opnieuw overtreffen ze zichzelf. Ik ben al zo vaak verliefd geworden op de dingen die zij maken. Feilloos pak ik wat zij bedacht hebben eruit in een winkel. En ik heb ook al zo vaak met een best hysterische bloes, jurk, zonnebril of tas van hen in handen gestaan. Maar had het lef gewoon niet. In de eerste plaats niet om het ook echt af te rekenen. En op de tweede plaats bleef altijd de vraag in mijn hoofd rondspoken of ik het daadwerkelijk thuis in Nederland zou gaan dragen. Of dat het meteen naar de lijstenmaker kan en prachtig ingelijst aan de wand in de slaapkamer kan hangen. Of leuk als decoratie aan de kast. Misschien ook helemaal niet zo erg. Kun je er goed naar kijken. Als je het aan hebt, ziet alleen een ander het ;-) Ha!

 

Even mijn favorieten op een rij:

 

Die witte tas

Een droom van een tas natuurlijk. Ik krijg ongelofelijke aandrang om meteen naar Milaan af te reizen als ik dit zie.

 

De groene kanten schoenen

Hoezo zou ik die eigenlijk niet nodig hebben? En hoezo niet ook een paar donkerrode? Ik kan echt niet kiezen

 

De jurk

ik heb komende week een feestjurk nodig. Hier word je toch meteen heel vrolijk van. Vind het altijd al zo leuk als iemand zegt: ‘ we hebben tot ver in de kleine uurtjes in de kroonluchters gehangen’.

 

Je ziet meestal catwalk-filmpjes met van die serieus of zelfs boos kijkende dames. Hier zie je dat de sfeer bij de voorbereidingen al helemaal tof is. Er wordt gelachen! Joooo!

 

 

Door Franska. Fotografie portret: Esmee Franken, Visagie Linda van Ieperen, Haarstylist Mandy Huijs

Sfeerbeeld: Dolce & Gabbana en Vogue