Dat wordt hoge hakken morgen

 

 

Jaja, morgen voor het eerst weer echt naar het werk. Ook míjn vakantie zit er een keer op. Gelukkig kwam chef franska.nl Renee, toen ik ergens in mei over m’n Italië-vakantie vertelde, met de slimme opmerking dat op zondagavond laat thuiskomen en op maandagochtend vroeg alweer naar Amsterdam rijden haar niet zo’n goed plan leek. Zij zou een dagje thuisblijven. Lekker even de was doen, uitpakken opruimen en zo. Slim.

 

Heb ik meteen in de agenda gezet. Vandaag dus even de boel weer in de Nederlands stand zetten. En met de jonge katjes spelen, die zaterdag weggaan. (Snik.) Ik heb er toen verder niet bij nagedacht wat de andere consequenties waren van dit dagje. Want die zag ik net in dat keiharde licht in m’n eigen badkamer. En het is maandagochtend vroeg.

 

‘Je hebt een luizenpadje Franska’, zei m’n buurvrouw laatst. En toen was het nog maar twee weken geleden dat ik m’n uitgroei had laten inkleuren. Dan kun je je waarschijnlijk wel voorstellen hoe het er nu uitziet. Meer het landingsbaan-effect. Maandag betekent kapper dicht. Ergens heb ik zo’n setje liggen waarmee je je eigen uitgroei kunt bijwerken, maar waar? Lekker goed opgeruimd weer natuurlijk.

 

Er is maar één methode om te zorgen dat het niet echt opvalt. Zorgen dat je torenhoog boven de rest uitsteekt. Hoge hakken dus. Maar hoge hakken na dik drie weken Toms, ballerina’s en grote wandelschoenen? Oefff. Au. Heftig. Ik ga nog even heel erg goed zoeken naar dat setje.

 

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmée Franken. Visagie: Charlotte van Gulik, Haar: Isabella Greuter