‘Je lijkt wel International Rescue’

 

Dat zegt dan iemand van net in de 30 tegen me. Hoe kan die nou weten wat dat is? En wat bedoelt ze eigenlijk? Weet ze eigenlijk wel waar ze het over heeft? Of heb ik iets gemist en worden ‘The Thunderbirds’ al jaren herhaald? Ik heb nog weleens een stukje uitzending teruggekeken via YouTube en verbaasde me er toen over dat ik dat vroeger gigantisch spannend vond. En die vrouwen in die serie ontzettend mooi.

 

Best gek eigenlijk

 

Want het is ongelofelijk traag. En die dames zijn zo overduidelijk poppen met bewegende kinnetjes… Niks beauty’s. Hooguit mooie poppen. Maar ja. Tv was toen nog echt superspannend natuurlijk. Het bewoog, maakte geluid en kwam zomaar bij je binnen. En veel keus was er niet, dus je keek overal naar.

 

Waarom ik nou op International Rescue lijk? Dat heeft te maken met de manier waarop ik met een bos bloemen omga. Degene die het tegen me zei, was degene die bij ons thuis schoonmaakte.

 

De eerste keer dat ze een bos zag staan die deels verlept was, was-ie meteen verdwenen. Hoppa, in de kliko. Niks voor mij, want ik ga altijd nog een hele tijd lopen redden wat er te redden valt. Bloemetjes die het nog doen, mogen doorgaan tot ze er echt bij neervallen. Desnoods in kleine privé-vaasjes. Dode blaadjes eraf, dode bloemetjes eruit, opnieuw schuin afsnijden, schoon water… Wat leeft, dat leeft en dat blijft dus. Tot de laatste snik.

 

En soms zelfs langer, omdat het er droog ook nog mooi uitziet. Feng shui-wise is dat hartstikke foute boel, hoorde ik ooit, maar dat interesseert me dus helemaal niet. En intussen vind ik de naam Internationaal Rescue zo leuk dat ik het een geuzennaam ben gaan vinden. Misschien zelfs wel een leuke actiegroep of beweging ook:

 

Save the Flowers

 

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmée Franken. Visagie: Charlotte van Gulik, Haar: Isabella Greuter