Zo maak je het
De bloem:
- Van de 2 rode pepers het topje afknippen en ze voorzichtig 6 x vanaf de punt inknippen tot een halve centimeter vanaf het steeltje.
- In een ruime bak met veel ijsblokjes en koud water minstens een halve dag laten staan, dan krulllen de segmentjes mooi om en worden de pepers een soort bloemen.
- Zo nodig af en toe nieuwe ijsblokjes toevoegen.
De salade:
- De glasnoedels in heet water 15 minuten laten weken. Of 1 minuut in kokend water blancheren. Daarna uitlekken en af laten koelen.
- De gamba’s in de lengte halveren en zo nodig het (zwarte) darmkanaaltje verwijderen.
- De lollo rosso wassen en op de schaal draperen.
- Rode ui in dunne ringen snijden.
- Rood pepertje: eerst de pitjes eruit en dan in dunne ringetjes snijden.
- Knoflook in heel kleine stukjes snijden.
- Selderij en koriander in stukjes scheuren.
- Noedels mengen met ui, knoflook, peper, selderij, koriander, limoensap, vissaus en suiker.
- Mengsel op lollo rosso scheppen, zodat de krulletjes van de sla mooi langs de rand in het zicht blijven.
- Garneren met toefjes munt en de rodepeperbloem.