Feit: als je chocolade eet val je af

Oh, ik ben dol op dit soort feitjes. En op chocolade, dat ook.

 

 

Als de feestdagen weer voorbij zijn, staan de bladen altijd bol van de diëten. Van het appelciderazijndieet waarbij je de dag al zuur begint tot het ziekenhuisdieet waardoor je nooit meer soep lust. Alles om die gezellige kilootjes die je tijdens de feestdagen verzamelde er weer vanaf te krijgen. Want halverwege het komend jaar moet je weer in bikini. Dat je het alvast maar even weet.

 

Als je die extra feestmaandkilootjes wilt skippen heb ik een wereldtip voor je: Eet. Meer . Chocolade. In plaats van jezelf op een rantsoen van 1000 calorieën te zetten hoef je alleen maar meer chocolade te eten om af te vallen. Iedereen die op dieet is verstopt de repen chocolade en bonbons omdat je daar juist dik van wordt, maar uit onderzoek van TrustDeals blijkt dat dat lang niet altijd het geval is. Want het effect van het eten van chocolade op je gewicht hangt niet alleen af van of je het wel of niet eet, maar juist ook van wanneer je het eet. Hoe dat werkt? Ik leg het je even uit.

 

De proefpersonen uit dit onderzoek werd gevraagd om twee weken lang een uur voor het slapen en een uur na het wakker worden zo’n 100 gram melkchocolade te eten. De rest van de dag mochten ze eten wat ze wilden. En wat bleek? Als je een uur na het wakker worden 100 gram melkchocolade opsnoept zal je merken dat je hongergevoel minder wordt en je verlangen naar zoetigheid ook. Het eten van chocolade tijdens het ontbijt kan de vetverbranding zelfs een boost geven door het glucosegehalte in je bloed te verlagen.

 

Niks geen suikerkick, je voelt je juist beter, hebt minder trek en valt dus af. Bijkomend voordeel is dat je er ook beter van kan gaan slapen. Dus leg die chocoladeletters maar met een gerust hart op de ontbijttafel en als je wilt ga je zo superslank het nieuwe jaar in.

 

Bron: TrustDeals

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit