Feestbeest

 

Je puber geeft een feestje en je huis ligt in puin.

 

 

Mijn vriendin B. is helemaal van de leg. Zij was met haar man een weekendje weg en dat hebben ze geweten ook. Haar dochters, een tweeling van zeventien, zouden braaf op het huis en op elkaar passen, op tijd de hond uitlaten en de deur op slot doen als ze weg zouden gaan.

 

Nou, deze schattige meisjes gingen dus helemaal niet weg. Ze gingen feesten. En hoe!

 

Het begon heel onschuldig met een paar gezellige meiden op de bank. Netflix aan, popcorn erbij. Maar één van die dames vond het blijkbaar te gezapig daar op de bank en belde wat van haar eigen vriendinnen. En die hadden wel trek in een feestje.

 

Als een olievlek verspreidde het gerucht via WhatsApp dat er in dat huis een goeie party werd gehouden, waardoor er steeds meer mensen bijkwamen. De één na de ander bracht sterke drank mee en er werd ook flink geblowd.

 

B. woont in een groot huis met een fijne tuin. Die hele tuin stond dus vol met vreemde jongeren die behoorlijk onder invloed waren. Op een gegeven moment is er zelfs door een stelletje gevraagd of ze van de slaapkamer gebruik konden maken. En dat was niet omdat ze samen een potje wilden mens-erger-je-nieten…

 

Uiteindelijk hebben de buren vanwege de geluidoverlast de politie gebeld. Die hebben er gelukkig voor gezorgd dat de meeste mensen weer weggingen. De volgende ochtend was de troep niet te overzien. Een antieke spiegel was gesloopt en iemand had zelfs een laptop, een tablet en geld gestolen. De wc was verstopt en de houten vloer van de benedenverdieping was fors beschadigd door sigarettenpeuken die erop waren uitgetrapt.

 

Vriendin B. was helemaal buiten zinnen toen ze zondagavond weer thuiskwam. Haar dochters hadden natuurlijk geprobeerd om de boel weer een beetje op orde te krijgen.

 

veger veegt hartjesconfetti

 

B. probeert er nu achter te komen wie er in haar huis zijn geweest om een deel van de schade te kunnen verhalen. En voorlopig geen weekendjes weg meer.

 

Je puber geeft een feestje en je huis ligt in puin. Dat kan je dus zomaar gebeuren…

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit