Die is lekker!

 

 

Supergezellig hier op de redactie. Met z’n allen lunchen we aan lange tafels. En het is tussen de middag in één klap een ongelofelijk gekwetter en geklets. Alsof we elkaar jaaaaaren niet gezien hebben. Best grappig.

 

Morgen weer Lianne’s kip

 

Dankzij Lianne hebben we elke dag een tafel vol heerlijkheden. Met dagelijks andere verrukkelijke  salades. Mijn favoriet is die van donderdag. Zelf zou ik nooit op de combi gekomen zijn, je hebt tenslotte zo je eigen standaard recepten na een jaartje of tig. Deze salade is lekker fris en pittig tegelijk.

 

Meegenieten? Ik heb even het recept gevraagd.

 

Dit heb je nodig

  • lekker veel jonge gemengde bladsla
  • kipfilet aan stukjes
  • ketjap
  • oestersaus
  • sambal manis
  • rijpe avocado
  • rijpe mango
  • pijnboompitjes

 
Zo maak je het

De avond van tevoren gaan de stukjes kip in een marinade van ketjap, oestersaus en sambal manis. ‘De kipstukjes moeten echt verzuipen’, zegt Lianne. De volgende dag gaan ze op laag vuur in een koekenpan om langzaam te garen. Laag vuur, want dan blijft het vlees lekker zacht. Mango en avocado snijd je aan stukjes. Pijnboompitjes worden even geroosterd. Op het laatst de hele boel door de slablaadjes scheppen. En dan snel opeten. Is de kip nog net lekker warm. Nou, daar hebben we hier geen moeite mee.

 

Eet smakelijk!

 

 

 

Door Franska

Beeld: GettyImages Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.