Roadtrip naar het buitenland? Deze items moet je meenemen

 

Een roadtrip naar Spanje of een weekendtrip naar Duitsland: met de auto reizen geeft een hoop vrijheid.

 

 

 

 

Het is wel belangrijk om je goed voor te bereiden voordat je vertrekt. Je wilt namelijk niet halverwege de reis erachter komen dat je essentiële items mist. Heb je je auto al helemaal ingepakt met al je bagage? Check dan nog even of de onderstaande spullen niet aan je uitrusting ontbreken. 

 

Veiligheidsitems

In Nederland is het niet verplicht om spullen zoals veiligheidshesjes en een gevarendriehoek bij je te dragen. Maar in sommige andere landen (zoals Duitsland) zijn deze items, samen met een verbanddoos, een must. Check daarom altijd goed door welke landen je reist en wat de regels op de wegen zijn. 

 

Tolbadges en vignetten

Als je niet telkens in de wachtrij wil staan bij de tolpoorten, is het handig om ervoor te zorgen dat je een tolbadge bij je hebt. Zo reis je de tolwegen sneller door, bijvoorbeeld in landen zoals Frankrijk en Denemarken. In Oostenrijk en Zwitserland is een vignet verplicht, om vrij gebruik te kunnen maken van de snelwegen, tunnels en bruggen.

 

Toiletpapier

Misschien een beetje knullig om je eigen toiletrollen mee te nemen, maar het kan een echte lifesaver zijn. Bij veel kleine, onbemande toiletten bij tankstations komt het namelijk nog weleens voor dat er niet voldoende toiletpapier hangt. Leg het niet ergens onder in een volle tas, maar houd gewoon een rolletje bij de hand. 

 

Groene kaart en pechhulppas

Heb je een autoverzekering met pechhulp? Dan is het belangrijk om je groene kaart en pechhulppas altijd in je auto te hebben. Misschien heb je ze al in je dashboardkastje zitten, maar mocht dit niet zo zijn: niet vergeten! Check van te voren ook of je pechhulp hebt in zowel Nederland als het buitenland, zodat je zeker weet dat je ook hulp krijgt als je onverhoopt ergens in het buitenland strandt.

 

Portable chargers

Heb je een oudere auto zonder ingebouwde navigatie en radio? Waarschijnlijk dat je je telefoon hiervoor gebruikt. Je bent in dat geval afhankelijk van de batterijduur van je smartphone. Door een of meerdere portable chargers mee te nemen zit je dus niet zomaar zonder navigatie of lekkere roadtrip muziek. 

 

Goed voorbereid op reis

Door met de auto op reis te gaan, kan je optimaal genieten van een gezellige roadtrip en alle mooie landschappen die je ondertussen tegenkomt. Neem alle benodigde items mee en geniet van een zorgeloze autovakantie! PS, ga je voor het eerst met een elektrische auto op vakantie? Vergeet dan niet goed te kijken naar waar je kunt laden!

 

 

 

 

Door: Redactie Franska.nl

Afbeelding van Redactie Franska.nl